Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Citrus
AB, jaz sem tudi takoj posejala nekaj pešk. mislim, da peške ne smeš posušit ampak jih takoj dati v zemljo. probaj eno in drugo, da zanikaš moj pomislek. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
babaco, res je Meyer lemon katerega je g. Meyer na zač prejšnjega stol skrižal z mandarino oz. pomarančo nekje na kitajskem.
povej prosim ali ima drevo večje težave glede bolezni kot limona. zdi se mi zelo zanimiv. tudi njegov sok lahko shraniš v zamrzovalniku pol leta, ker plod ni tako obstojen kot navadna limona in zaradi tega ni za dolge transporte. ali res naredi plodove samo od dec. do konca feb.? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
povej prosim ali ima drevo večje težave glede bolezni kot limona. zdi se mi zelo zanimiv. tudi njegov sok lahko shraniš v zamrzovalniku pol leta, ker plod ni tako obstojen kot navadna limona in zaradi tega ni za dolge transporte. ali res naredi plodove samo od dec. do konca feb.? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Kraj: Domžale
voda je napisal/a: |
AB, jaz sem tudi takoj posejala nekaj pešk. mislim, da peške ne smeš posušit ampak jih takoj dati v zemljo. probaj eno in drugo, da zanikaš moj pomislek. lpvoda |
Uf, tole pa prvič slišim.
Je pa res, da dejansko še nikoli nisem sejal semen citrusov.
Sem pač menil, da je treba najprej posušiti tako kot pri večini ostalih semen ...
Torej, če ne bo nič vzklilo, bom vsaj vedel, kaj sem storil narobe.
Iz napak se učimo ali nekaj podobnega !
babaco, hvala za odgovor. v trgovini so večji plodovi, recimo kot bolj okrogla gosja jajca.
rukola, saj se mi je zdelo, da je bilo potrebno še nekaj postorit preden sem jih dala v zemljo. jutri se bom brigala okrog tega. sedaj je že nočka. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
rukola, saj se mi je zdelo, da je bilo potrebno še nekaj postorit preden sem jih dala v zemljo. jutri se bom brigala okrog tega. sedaj je že nočka. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)