Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Citrus

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Nekaj podobnega imam doma, Meyer lemon- ko je zrela ni več kisla, je sladka, okus pa ima po mandarini.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

AB, jaz sem tudi takoj posejala nekaj pešk. mislim, da peške ne smeš posušit ampak jih takoj dati v zemljo. probaj eno in drugo, da zanikaš moj pomislek. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
voda

babaco, res je Meyer lemon katerega je g. Meyer na zač prejšnjega stol skrižal z mandarino oz. pomarančo nekje na kitajskem.

povej prosim ali ima drevo večje težave glede bolezni kot limona. zdi se mi zelo zanimiv. tudi njegov sok lahko shraniš v zamrzovalniku pol leta, ker plod ni tako obstojen kot navadna limona in zaradi tega ni za dolge transporte. ali res naredi plodove samo od dec. do konca feb.? lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

A to ste vi pred kratkim kupili pri sosedu in bi se jih še dalo tam najti? Ste me spravili do firbca........................ Wink
voda

hoho, pojdi, kupi, probaj, da slišimo še tvoje mnenje. lpvoda

PS: ogromno je receptov z M. limoni._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

voda je napisal/a:
AB, jaz sem tudi takoj posejala nekaj pešk. mislim, da peške ne smeš posušit ampak jih takoj dati v zemljo. probaj eno in drugo, da zanikaš moj pomislek. lpvoda

Uf, tole pa prvič slišim.
Je pa res, da dejansko še nikoli nisem sejal semen citrusov.
Sem pač menil, da je treba najprej posušiti tako kot pri večini ostalih semen ...

Torej, če ne bo nič vzklilo, bom vsaj vedel, kaj sem storil narobe.
Iz napak se učimo ali nekaj podobnega ! Razz
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Voda, meni se ne zdi, da je bolj občutljiva. Plodovi so čez celo zimo, pred cvetenjem spomladi pa sem vse potrgal.
Plodovi so debelini kokošjega jajca, no morda malo večji.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Še bolje je sveže peške olupit in potem dat v zemljo.
Sem iz zemlje izbrskala nekaj poncirusov (ker sem jih pozabila olupit Sad ) in jih olupila in so bili tik-tak zunaj Smile.
voda

babaco, hvala za odgovor. v trgovini so večji plodovi, recimo kot bolj okrogla gosja jajca.

rukola, saj se mi je zdelo, da je bilo potrebno še nekaj postorit preden sem jih dala v zemljo. jutri se bom brigala okrog tega. sedaj je že nočka. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

Po tako zeljenem poncirusu, sem na koncu (po enem mescu, na sliki je stanje izpred tedna ali dveh) vzgojil samo plesni.. Sem pa danes odprl enega izmed poncirusov, ki sem jih nabral konec decembra, iz njega sem nabral nekaj cez 30 semen.. 37, ce smo natancni.
Odgovori