Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
Parangalus

Odgovor Napisal/-a Parangalus »

No, važno da se je prijelo.
Mislim da pri agrumih ni tako pomemben tale avgust, važno da oni delajo. Predvsem rabijo veliko vode in ocedno, malo peščeno zemljo. Za preživetje je rabijo zelo malo, če pa hočeš da lepo delajo so pa kar požrešne rastline, glede hrane in prav tako vode. Naslednje leto bom kar čez celo leto malo testiral, od aprila naprej. Moram neredit še kako pomarančo in rumeno limeto. Jo ima prav tako kolega. Odlična in zelo rodna. Ima praktično pol leta svoje potrebe po agrumih pokrite, pa še razdeli jih nekaj.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Ali imaš vse to posajeno na prostem? Včasih je tudi pri vas kdaj minus, ali ne?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Debato, ki bo vezana izključno na citruse , nadaljujte prosim tule.
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Vedno sem cepil tako, da sem cepiče rezal sproti z matičnega drevesa. Letos bi pa rad poiskusil tako, kot naj bi bilo po pravilih, torej da se cepiče pobere prej in se jih da v hladilnik.

Je zdaj že primeren čas, da narežem cepiče?
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Sem dobil odgovor. Cepiče pečkarjev naj bi se rezalo januarja, koščičarjev pa februarja.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Perun je napisal/a:
Sem dobil odgovor. Cepiče pečkarjev naj bi se rezalo januarja, koščičarjev pa februarja.

Vendar tole letos ne bo držalo! Če ne boš pohitel ostaneš brez..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

A je varno cepiče jablane dat v zamrzovalnik? -18°C?
Slišal sem, da nekateri imajo posebej zamrzovalnik za cepiče in zmanjšajo na -5°C.
Pri drugih metodah, kot so zakopavanje v mivko, hladilnik itd. se bojim, da ne bodo zdržali 2-2.5 meseca. Prejšnja leta sem pozno jemal cepiče, ker smo imeli bolj normalne zime... se bojim (+16°C danes:?), da ne bo kje začelo poganjat
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Bom še jaz tukaj vprašala. Imam leskev - kupljeno za rdečo - v resnici je zelena Sad . Dobila sem nasvet (hvala), da jo spomladi cepim z angleško kopulacijo.

Ni še pomlad, po nekaterih mnenjih tukaj pa postajam zaskrbljena, da nisem že prepozna da koga pocukam za "rdečo palčko". Moram pohiteti?
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Ja leska bo že kmalu cvetela._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Mejdun, hvala Igy, jaz pa kar čakam na pomlad Sad
Odgovori