Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

So vaše rastline zbezljale? Pomoč prihaja

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Črt, jaz sem pred dvema letoma zasadila par sadikic muškatne kadulje. Raste mi kot nora, moram krepko obrezovati, da ne zaduši vsega okoli sebe, zaseje se sama. Največ sem na njej občudovala prekrasno lesno čebelo (gl. tule http://forum.gartlc.si/gartlc-about1713-0-asc-15.html )_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Salvia sclarea? Praviš, da obrezuješ, tako da sklepam, da se obnaša kot trajnica, ne samo dvoletnica? Ali pa je še prezgodaj reči (praviš, da ravno pred 2 letoma)?
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Crtj, naj te ne moti preveč opis: dvoletnica. Ker se isto kot papeževa sveča sama zaseje in narava sama poskrbi za stalno obnavljanje. In imaš tako rekoč trajnico Wink .

Izredno lepo diši - listje in cvetje. Ker dela vedno nove poganjke, ki nastavljajo nove in nove cvetove (socvetja ?), le ti cvetijo in dišijo vse do zmrzali.
(seme je že pripravljeno v paketku)
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Oh, Figola, si skrivnostna... Tako lepo si opisala to dvoletnico..., jaz pa pojma nimam, kaj bi to bilo
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

K seznamu lahko dodam širokolistni žajbelj, se strinjam z muškatno kaduljo, super je, predlagam sejanje ajde, pa sleza in slezenovca, recimo. Tudi meta in melisa ne bi bili odveč. Oboje lahko dobiš.
Morda bi se našlo še kaj.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Ajda gre letos na njivski del, 65 arov in držimo pesti.

Viške mete in melise z veseljem poberem.

Bistveno je, da se lahko posadi, zastre, par tednov zaliva in od tam naprej kakor ve in zna. Zato predvsem povprašujem po presežkih že zraslih rastlin.

Ne bom pa seveda semen stran metal, vse se porabi in hvala vsem.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Crtj, kot je rekla Figula, vse drži. Ni trajnica, obrezujem oziroma kar lomim jo pa zato, da lahko v širši okolici zraste še kaj drugega.
Če bo po sreči, ti bom lahko dala nekaj samosevnih, ko bodo dovolj velike za presajanje in samostojno življenje v trdih pogojih tvojega panonskega ranča._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Pri meni lahko dobiš majaron. Lepo se razraste po zemlji,ko cveti je poln čmrljev in čebel.
andreja62

Odgovor Napisal/-a andreja62 »

Poznaš Boršč?
Jaz sem ga posejla v letu 2014. Bilo ga je precej, čudoviti modri cvetovi, ki so privabili ogromno čebel. Lani se mi je zasejal že čez pol njive, se splača sejati, če rabiš vabo za čebele, pa še lepo in koristno je._________________Andreja
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

andreja62 je napisal/a:
Poznaš Boršč?

Tole je bil verjetno mišljen Borago officinalis ali boredž, oz. boraga.

Res je polen čebel.
Odgovori