Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2016

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Idealno ne more biti pri meni. Če imam med 500 in 800 sadikami mi zmanjka vsega prostora. Pa še 200 sadik paradižnika 100 kom paprike..._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Čak mal. Kolk imaš ti sadik? 500?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Zelenc je napisal/a:
Čak mal. Kolk imaš ti sadik? 500?

Ja bistveno manj kot lani. Okoli 500 jih bo. Upam, da dovolj._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Zadnje dni opažam, da se je moj prezimovalček očitno popolnoma prebudil iz zimskega spanja. Kljub nespremenjeni lokaciji in vzgoji je pričel veselo poganjati. Vsakodnevno se pojavljajo novi nastavki listov, ponekod pa so že dosegli 5cm in več.

Sicer nisem pričakoval tako hitre reakcije, pa vseeno. Pustil ga bom še takole tja do konca meseca, potem pa postopoma nosil na sončno svetlobo in počasi pričel pogosteje zalivati.

Ker je nameščen v lanski vrtni zemlji bi samo vprašal, ali je potrebno zadevico kaj dognojevati (magari s tekočimi zvarki)? Ko bo vreme primerno, ga imam pa namen presaditi v velik teglc in trejno postaviti na balkon.

Wink
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Spiridon je napisal/a:
laksikon je napisal/a:
Razmišljam, da bi vzel 2dcl kozarčke za vzgojo sadik čilijev. Prejšnja leta sem imel kar 13cm lončke, letos pa imam še manj prostora na voljo. Edino okenske police lahko uporabim, zdaj pa ne vem, a bo dovolj za razvoj sadike 2dcl, tam do sredine maja? Kupil sem Asef zemljo.

Težka bo. Če boste sejali zdaj, boste do sredine maja rabili najmanj 5 dl lončke. V primeru, da boste sejali v začetku marca, bi verjetno šlo skozi z 2 ali 3 dl lončki Smile

LP

ok, naj mi potem nekdo razloži, kako pa v vrtnarijah delajo. Tisti setveni platoji, prostornine še verjetno manj kod 1 dcl, pa uspejo tako močne lepe sadike za preprodajo.
Razmišljam, da je samo keč v dodanem gnojilu, da dobi rastlina vse potrebno in ne potrebujejo zato veliko zemlje in velik koreninski sistem.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Jao ali ima kdo kaj viška semen rocotovčke prva setev treh semen ni uspela pa si jih močno želim Embarassed_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.
Spiridon

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

laksikon je napisal/a:
ok, naj mi potem nekdo razloži, kako pa v vrtnarijah delajo. Tisti setveni platoji, prostornine še verjetno manj kod 1 dcl, pa uspejo tako močne lepe sadike za preprodajo.
Razmišljam, da je samo keč v dodanem gnojilu, da dobi rastlina vse potrebno in ne potrebujejo zato veliko zemlje in velik koreninski sistem.

Tudi jaz sejem v lončke, ki imajo prostornino manj kot 1 dl (točneje 0,8 dl). Vrtnarije imajo skoraj po pravilu ogrevane rastlinjake v katerih svetloba na rastline prihaja tako od zgoraj kot tudi s strani (pri nas, ki gojimo na okenskih policah prihaja svetloba skozi okno samo z ene strani, zato moramo rastline pogosteje obračati, da se ne ukrivijo proti svetlobi) in za njih so setveni platoji kot naročeni, če je treba vzgajati večjo število sadik. Seveda tudi oni potem presajajo v večje kontejnerje, kar lahko v praksi vidite, če kupujete sadike čilijev. Naprodaj so običajno v kontejnerjih prostornine okoli 0,5 litra. Smile

LP
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

To so pa moji letošni čiliji k sem jih kaljil.Me pa zanima če jih premaknem nekam kjer je 18 stopinj.
http://shrani.si/f/2P/VL/OmgxgOQ/20160208213218.jpg
rok82

Odgovor Napisal/-a rok82 »

Pa še eden ki raste že kar nekaj časa
http://shrani.si/f/1A/Yi/1b3ovJfM/20160107200142.jpg
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

rok82 je napisal/a:
To so pa moji letošni čiliji k sem jih kaljil.Me pa zanima če jih premaknem nekam kjer je 18 stopinj.
http://shrani.si/f/2P/VL/OmgxgOQ/20160208213218.jpg

Tale pozicija lončkov kar kliče po odsevniku iz alu folije - čez celo polico zadaj za lončki, da ne bodo revčki puklasto pretegnjeni Wink .

Okoli temperature ti bo pa upam svetoval kdo drug, ki ima več izkušenj s čiliji.
Odgovori