Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Campsis - jasminova troba

juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Melona je napisal/a:
..... priporočam res maksimalno previdnost s tem monstrumom. ...

Hudirja, me je kar malo groza. Jaz se namreč kakšne dve ali tri leta trudim, da bi pričel kaj bolj konkretno rasti, pa nikakor. Posadil pa sem ga pod/tik ob deblo starega hrasta, na sončno stran, kjer je skoraj brez vej in je svetlobe sigurno dovolj.
Nato bi ga usmeril po deblu navzgor.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Malo ga odreži, pa boš videl vraga Wink . Ves trud bo poplačan Laughing .
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

a ni lep trobovec? malo več dela zahteva tukaj v Lj, v I se "pomenkujeva" in je ok. ne sme se ga rezati preveč na kratko, ker potem požene povsod in te poganjke je potrebno puliti, ker poganjek z rezanjem ojačamo. juglans ne se bat. ob starem orehu bo zanimivo in ne bo nevarnosti, da ti dvigne strešnike. lpvoda
juglans

... ja, saj ravno na to sem mislil (težave pri zgradbah in podobno) in da bi malo "nafrfulil" ubogega hrasta, ki je bil v preteklosti deležen tourtur ljudi brez osnovnega občutka za živa bitja.

Da torej, pogreša pomenjkovanje? Velja, ni problema, ker zemljo sem mu napravil rodovitno, še celo mrežo proti voluharju ima.

Skratka, v tem času je uspel najvišje pripuzati na cca 40cm. (mišljena enoletna rast od tal)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

letos mu odreži cca 20 cm in bo viden rezultat. poglej pri mojem prvem postu na vrhu te strani. v dveh letih je prišel skoraj do vrha velikanske smreke. nerodno je samo to da cveti na konicah poganjkov, zato se ga reže in zato ker ga režemo se "boji" da ga ne odrežemo in poganja na večjih koncih, a da do tega pride, mine nekaj let. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Juglans, nekaj imam v spominu, da v bližni hrasta nič ne raste. Bi veljalo to tudi za tako trdoživko, kot je jasminova troba?
juglans

muha je napisal/a:
Juglans, nekaj imam v spominu, da v bližni hrasta nič ne raste. Bi veljalo to tudi za tako trdoživko, kot je jasminova troba?

Ja, ... so me opozorila opogumila in sem ga samozavestno "zašekal" pod hrast. Češ, plus (agresivnost j. trobe) in minus (hrastov tanin) je enako zmernost. (lep plezajoči grmiček) Simpl enačba.

Bom še počakal, čeprav sem mu resnično kar dosti zemlje zamenjal in nasploh obogatil. Very Happy
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Iščem poganjek rumene jasminove troblje.
Odgovori