sejmi v tujini

crtj-admin
Site Admin

sejmi v tujini

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Tamis

Odgovor Napisal/-a Tamis »

kateri je največji vrtnarski sejem v tujini ? samo pordenone ?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hm, verjemi, da jih je na stotine po svetu. Najprej definiraj, koliko daleč od Slovenije, pa bo morda kak uporaben odgovor prišel.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Tamis je napisal/a:
kateri je največji vrtnarski sejem v tujini ? samo pordenone ?

Hm,Pordenone je vbistvu res med manjšimi.
No vsaj meni se ni zdel ne vem kako velik.Je res da letos nisem bila,ampak pretekle sezone .
Sedaj pa je tudi vprašanje kaj točno te zanima?
Vrtnarstvo kot zelenjava,drevnina,cvetje oziroma floristika._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Vem, da obstaja proti koncu poletja v Tullnu, Avstrija. Bila sem v njihovih vrtovih, na sejmu pa ne, zato ne vem povedati, koliko je obsežen.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tiana je napisal/a:
Vem, da obstaja proti koncu poletja v Tullnu, Avstrija. Bila sem v njihovih vrtovih, na sejmu pa ne, zato ne vem povedati, koliko je obsežen.

Kompas Celje organizira nekaj izletov na vrtove in, se mi zdi, tudi na sejme. Tam se najde kaj informacij.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem bila na nekaj sejmih z agencijo Kompas Celje. Če so bili največji, dvomim, bili pa so zelooo lepi. Posebno mi je ostal v spominu en sejem v Franciji, ki je bil postavljen v parku manjšega dvorca. Poleg lepega ambienta so bili skrbno izbrani tudi razslavljalci iz vse Evrope z svojpo zelo specializirano ponudbo. Bila je ena stojnica recimo, kjer se je predstavljala vrtnarija, ki je ponujala samo cvetlične travne mešanice za travnike. Še zdaj imam pred očmi razstavno steno prekrito z desetinami vrečič raznih travnih cvetličnih mešanic in pri vsaki je bil opis, katerim živalim je še posebaj namenjena....

Drugače pa je gotovo eden večjih Floriada (tega na žalost nisem obiskala), ki ga priredijo vsakih 10 let. Pa tudi Chelsea Flower Show je velik in zelo imeniten. Tulln je gotovo manjši in (če se prav spomnim) ni mednaroden._________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Čvek”