Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Murva - Morus

Odgovori
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

metuljc je napisal/a:
Tukaj. Wink

Ti, šment ... očitno ima "moj" Google nek čuden algoritem, ki te strani ne najde, če vpišeš geslo ”povešena murva” ?!?!? Shocked

Hvala ...
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Povesavo murvo imajo tudi v Rast Baznik. Cene ne vem. Nasa prva murva stara 9 let je visoka 3 do 4 metra. Ze prvo leto smo vrh odrezali in imeli sreco, da se je razrasla v sirino, veje pa smo upognili._________________CARPE DIEM
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Kaj pa cepljenje v lastni režiji?

Lansko leto sem za hec poizkusil s ploščično okulacijo in trenutno izgleda pozitivno. (sicer ni povešava, a razlike nebi smelo biti)
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Hvala vsem za mnenja. Ste me nekako prepričali, da bom kupil kar navadno ( in še prihranil zraven Jupi ).
Ja, tudi tole s cepljenjem je zanimiva ideja, ampak tega zaenkrat še ne znam, oziroma še nisem počel.
Zagotovo pa se bom tudi tega nekoč naučil. Bom pa s tem najprej treniral na jablanah.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

tajana je napisal/a:
Murva rodi na istoletnih poganjkih in pri nas (posajene imamo dve crne in eno belo) so rodile ze prvo leto, sicer malo, ker je bilo tudi vej malo. Tretje leto je bilo murv ze za sosede dovolj. Mislim da je pri povesavi enako.

Ohoj. Najbrž ti je znano; drevesa murve, ogromna, ki imajo ogrodne veje in so vsako leto močno porezane nazaj, na take čepke.
Je tisto predvsem za senco, ali tako obrezana murva tudi dobro rodi?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Zuf, ta nacin rezanja velih dreves mi poznan. Novo narasle veje sigurno obilno rodijo. Kako je z senco pa ne vem. Pod naso crno mrvo si v casu njene zrelosti nebi zelela sedeti. Ker sadezi kar jih mi ali ptici ne oberemo, odpadajo dnevno. No ja, julija in avgusta pa pride senca prav. Ampak kvecjemu za lezanje, ker so veje upognjene do pol metra od tal._________________CARPE DIEM
dejan84

Odgovor Napisal/-a dejan84 »

se opravicujem, ker je bilo to vprasanje verjetno ze zastavljeno, samo vseeno.
Kdaj bi moral videti prve znake zivljenja na murvi? Imela je precej boge korenine, ko je sla v zemljo in me res skrbi ce je prezivela.
Zanima me tudi kako postopiti okoli obrezovanje in upogibanja vej.

LP
Dejan
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pri meni v MS se na mladi murvi po malem debelijo popki, niso pa še odprti.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Tudi pri nam so se popki odebelili.
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Današnja fotka murve iz parka v Čačku. Imajo kar nekaj lepih povešenih murv v tem parku.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Nazadnje urejal/a papasmrk 07 Maj 2016 20:33; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori