Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grah - Pisum sativum

Odgovori
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Ivčk, ko sosed šprica hruške gre pa veliko škropiva na tvojo zelenjavo Sad ?
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Robert, kakšna dobra bera že Shocked
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

rukola je napisal/a:
Ivčk, ko sosed šprica hruške gre pa veliko škropiva na tvojo zelenjavo Sad ?

Na srečo je sosed iste sorte kot jaz, oba sva namreč pristaša NE-špricanja! :grin:
Raje pojemo manj sadja, ki ni tretirano, kot več, ki je zastrupljeno do amena. Tako lahko kupim v trgovini, zakaj bi ga imela še doma?_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Lepi graheki Very Happy Exclamation .

meni letos nikamo ne gre; res sem ga sejal konec maja, zunaj je že, samo štrajka. In se mi ne sveti kaj ga muči?

Vedno sem ga sejal zelo zgodaj, tale mali provansalec v marcu.
Razmišljam, mu je mogoče že prevroče?

LP_________________mfranc
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Ivčk je napisal/a:
Na srečo je sosed iste sorte kot jaz, oba sva namreč pristaša NE-špricanja!

Mene je tudi sedaj zaskrbelo, naslednje leto zidajo zraven in kasneje bo nekaj ob meji (sadje, vrt,..). Upam da ne bo šprical.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ojla
Skoraj dva metra visok sladkorni grah. Cveti vijoličasto. Moraš ga kar hitro, sproti trgat, sicer dobi štrike. Sem ga že dala tudi v zamrzovalnik, ker vsak dan ga pa res ne moremo jesti. Nismo pa še letos jedli v solati. Bom ga jutri potrgala in ga dala kar v hladilnik, pa še v torek in bo za zabeljenega ali ša za v solati. Njami
lShrani.sip cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Danes sem dala v zemljo grah. Sem bila presenecena, da je bila greda cez zimo pokrita z listjem primerna za sejanje. Pricakovala sem razmoceno zemljo._________________CARPE DIEM
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Se ti obnesejo te zgodnje setve? A ga večkrat seješ?
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ja bolj sem zadovoljna z zgodnjo setvijo graha. Sejem pa ga v razmaku 7 do 10 dni trikrat. Sladkorni grah, katerega pobiram kot strocji fizol, mlade stroke, pa bom sejala prvic cez 14 dni._________________CARPE DIEM
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Jaz sem eno vrsto graha sejala že jeseni Very Happy
Bomo videli če se bo in kdaj kej prikazalo.Mislite da bo preživel zimo?
Odgovori