Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rumeni listi vrtnic in sušenje celotnega stebla vrtnice

Moderator: Melona

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Pepa6 s čim si pa gnojila? Mojemu sosedu so se tako sušile ker je preveč in preblizu korenin pognojil.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Zanimivo. Meni se je tako začelo delati na nekaj pritlehnih listih spomladi nasajene Hanse, ki je sicer začela lepo rasti (in raste še vedno lepo), tako, da sem se kar malo ustrašila. Sedaj pa so zdravi listi prerasli tiste in se to pikasto sušenje lista ne nadaljuje več._________________Živeti na podeželju je najlepše!
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Spomladi sem enkrat gnojila z plantelinim gnojilom za vrtnice. Vse so začele lepo rasti in se razvijati. Kak mesec nazaj pa se je začelo vse skupaj sušit. Sprva sem mislila, da je krivo škropivo za uši, s katerim mi je tast malo vrtnice poškropil, ampak ravno tam se niso vrtnice sušile temveč cist na drugem koncu.
pepa6

Tukaj se malo vidijo tisti zažgani listi.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Zalivaj, takoj boš videla, če je samo to. Tudi jaz sem včasih videla nekaj takih listov, predvsem v suši._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
pepa6

Bom upoštevala tvoj predlog.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Jaz ti bom pa rekla, da ne preveč zalivat. Zemlja nikakor ne sme biti namočena, sploh, ko so problemi s koreninami.
In tukaj je nekaj narobe z zemljo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
pepa6

Poezija prav si imela, susa je kriva.Kljub zalivanju se niso vrtnice izboljsale.Zvecer zalijem vrtnice zjutraj je zemlja suha kot da sploh vode ni blo blizu.
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Pepa6-jaz tudi mislim, da je suša. Tudi sama imam same mladičke in so se mi taki listi začeli pojavljati sedaj, ko je pritisnila ta vročina. Na srečo večina vrtnic poganja zdrave liste in te suhe sproti odstranjujem.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Glede na sliko na prejšnji strani sem jaz še vedno prepričana, da ni suša. Trava je sveže zelena, zemlja okoli vrtnice pa namočena.
Vrtnice prenašajo večtedensko sušo in to tako, da so za prst debele razpoke v zemlji, zemlja pa samo še prah._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Odgovori