Vsi ki znate angleško in ki boste imeli enkrat marca čas , se lahko že sedaj registrirate za gledanje poučnih vsebin o vzgajanju svoje hrane in medicine: http://homegrownfoodsummit.com/
Včeraj so se oddaje začele. Vsi naslovi me ne zanimajo, pa sem hitro skozi .
Torej: zrnje ekološko pridelane koruze, kuhano v vodi z gašenim apnom, oprano, zmleto, pregneteno, oblikovano v palačinke in hitro popečeno na plošči z obeh strani. Kdo bo prvi preskusil? Se povabim na degustacijo Tortilje so mi bile všeč že v naših mehiških restavracijah, kako dobre morajo biti šele takole pripravljene _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nekaj sem jih še uspela videt, me pa zanima, če si je kdo pospravil kako indijanci Tarahumara pripravljajo svoje jedi iz koruze. To bi res rada videla. Saj že nekaj časa gojim koruzo v ta namen. lpmami, ni vsaka koruza primerna za to, mora biti namenjena za moko (vsaj zobanka, bolje škrobnato ali škrobnato sladkorko) in ne tista za polento (trdinka). Poglej si tu http://forum.gartlc.si/gartlc-about68-0.html