Še ena novost na sadjarskem področju Peachnut
-
- Site Admin
Še ena novost na sadjarskem področju Peachnut
(Prenos iz arhiva)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Žlahtnitelji se niso ustavili. Uspeh pri Cherrykose in podobnih jim je dal zaleta za nadaljnje raziskovanje. Za izziv so vzeli novosti v vrtnarjenju (Tom-tato =krompir in paradižnik, Gin-Tato = krompir in jajčevec)
Skrivnost, kako jim je uspelo, skrbno varujejo, ampak na trg so danes dali prvo poskusno serijo. Drevesa dajo obilen obrod debelih okusnih breskev, koščica je pa oreh s povprečno velikimi jedrci standardnega okusa. Drevo menda ni občutljivo na breskovo kodravost.
Nekaj malega drevesc je po mojih internih informacijah pri nas uspel dobiti edinole Merkur, a bodo gotovo hitro pošla. Najbolje je čimbolj zgodaj potelefonirat in jih rezervirat.
Skrivnost, kako jim je uspelo, skrbno varujejo, ampak na trg so danes dali prvo poskusno serijo. Drevesa dajo obilen obrod debelih okusnih breskev, koščica je pa oreh s povprečno velikimi jedrci standardnega okusa. Drevo menda ni občutljivo na breskovo kodravost.
Nekaj malega drevesc je po mojih internih informacijah pri nas uspel dobiti edinole Merkur, a bodo gotovo hitro pošla. Najbolje je čimbolj zgodaj potelefonirat in jih rezervirat.
-
Da izkoristim muhino temo (saj dovoliš, ne ) tule je prikazanih še nekaj uspešnih združevanj in razmnoževanj.
Informacije, ki jih je danes dobro pogledati:
https://www.youtube.com/watch?v=8rn08tINChA
Informacije, ki jih je danes dobro pogledati:
https://www.youtube.com/watch?v=8rn08tINChA
-
Ja, Muha, vsako leto je kaj novega !
Pa naj še jaz pohvalim novega lastnika PP: zaradi problemov z okončinami (te so oslabele pod hitro naraščajočo živo težo) so le te ojačali z dodatkom jekla v krmo. Po kratkem času je slika čisto druga: jeklena konstrukcija!
Lep dan vsem!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Pa naj še jaz pohvalim novega lastnika PP: zaradi problemov z okončinami (te so oslabele pod hitro naraščajočo živo težo) so le te ojačali z dodatkom jekla v krmo. Po kratkem času je slika čisto druga: jeklena konstrukcija!
Lep dan vsem!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
- Melona
- Kraj: Litija
-