Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zastiranje, zastirka
Kot je labia zgoraj ugotavljal, da paprika štrajka pod zastirko slame - sem tudi sama predlani ugotavljala, da "sveža" slama škodljivo vpliva na rast paprik.
Nekak se mi je zazdelo, da ji škodi preveč odbojne svetlobe od slame - ali kako naj to rečem. Dejansko ji ustavi rast.
Lani je dobila zeleno zastirko in negativnih posledic na rast ni bilo.
Nekak se mi je zazdelo, da ji škodi preveč odbojne svetlobe od slame - ali kako naj to rečem. Dejansko ji ustavi rast.
Lani je dobila zeleno zastirko in negativnih posledic na rast ni bilo.
Pri plodovkah je bolj težava izolativnost slamnate zastirke, ki preprečuje, da se zemlja spomladi dovolj hitro ogreje, odbojnost svetlobe pa je kasneje, v vegetaciji kvečjemu plus. (veliki proizvodni kompleksi s hidroponsko tehniko vzgoje imajo zato po tleh belo pokrivalo)
Kompostna zastirka je izraz za sloj komposta nemenjen prekrivanju golih tal.
Gnojenje s kompostom pa svetuje porabo optimalne količine za srednje bogat pridelek.
Kompostna zastirka je izraz za sloj komposta nemenjen prekrivanju golih tal.
Gnojenje s kompostom pa svetuje porabo optimalne količine za srednje bogat pridelek.
Citiram: |
Pri plodovkah je bolj težava izolativnost slamnate zastirke, ki preprečuje, da se zemlja spomladi dovolj hitro ogreje, odbojnost svetlobe pa je kasneje, v vegetaciji kvečjemu plus. (veliki proizvodni kompleksi s hidroponsko tehniko vzgoje imajo zato po tleh belo pokrivalo) |
Se strinjam s kasneje. Pri pravkar posajenih sadikah vsaj jaz nisem imela dobrih izkušenj.
Sem ponekod brala, da plodovkam odgovarja rdeča barva (tudi dobijo se takšne barve zalivalni pokrovčki za okoli vsake rastline). Bi bilo potemtakem najboljše rdeče belo črtasto pokrivalo ?
figula je napisal/a: | ||
Se strinjam s kasneje. Pri pravkar posajenih sadikah vsaj jaz nisem imela dobrih izkušenj. Sem ponekod brala, da plodovkam odgovarja rdeča barva (tudi dobijo se takšne barve zalivalni pokrovčki za okoli vsake rastline). Bi bilo potemtakem najboljše rdeče belo črtasto pokrivalo ? |
Rdeče belo?
Pri nas zagotovo ne. Paradajzi in paprike znorijo od trenj.
-