Citiram: |
1vrtnica: Garden-ja, kaj si naredila s hibridnimi muškatkami? Moje so letos enoletne, lani so pognale vsaka po nekaj zelo dolgih vej, goste pa seveda še niso. Jih naj kar pustim in se bodo zgostile same? |
Garden-ja: Moje so povečini narejene tako, da imajo sredico polno krajših vej, zelo razvejanih, še vedno polnih šipkov, okoli pa poganjajo dolge veje. Pri teh krajših sem odstranila konice, ki so cvetele, suhe veje, dolge pa sem pustila, če le niso bile predolge. Sicer jih odrežeš kot pri sadnem drevju - z odvajanjem. Poiščeš najbolj perspektivno stransko vejo in tik za njo odrežeš. Ampak to se počne bolj pri starih vejah, ki so že naredile svoje. |
1vrtnica: Hvala, bom tudi jaz naredila tako. |
Garden-ja: Ma v glavnem se mi vedno bolj zdi, da je manj več ampak ko jaz začnem in režem malo desno, malo levo pa spet malo desno pa spet levo za poravnat potem sem pa že skoraj pri tleh. Nikakor se ne morem odvadit preveč rezanja. Če bi bila frizerka, ne bi nihče odšel dolgolas od mene. |
1vrtnica: Sva že dve... Ampak jaz sem se vsaj tolko zdisciplinirala, da prej vprašaam, tebe. In to že dosti prej, kot se pri nas začne rezanje, da v kali zatrem vsako razmišljanja o odvečnem rezanju.. |
Garden-ja: Jaz pa eno govorim, drugo pa delam. |