Menjave Pr' Blaj - Litija - 16. april 2016

Odgovori
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Evo moj seznam:

PRINESEM:
* sadike rdečih in/ali oranžnih malin in/ali robid brez trnja (NadaP)
* sadike navadne in citronine melise (Melona)
* sadika origano-majarona (Vrtin1, Mil, NadaP, Zuf)
* sadike pisanih jajčevcev in navadne bazilike (Marijav)
* sadike rdeče špic paprike iz Hofra in nizek čili z manjšimi rdečimi zelo pekočimi plodovi. (Tajana)

DOBIM:
* Figula - kiwano
* NadaP - motovilec, novozelandska špinačo, rdeč grah
* Mil - boreč
* Melona - zlati origano
* Juglans - bodičaste čajote, roza gavra
* Tajana - nizek fižol, čajota, sadike: rumeno nadzemno kolerabico in rumeno cvetačo, paradižniki, seme: listni ohrovt, glavnati ohrovt, brstični zelen in rdeči ohrovt, srednje zgodnje in pozno zelje ter brokoli.
* MarijaV - samooplodni kivi, rdeči kivi
* Muha - Tumbling Tom
* Metuljc - sivka
* Zuf - solata Cimmaron Red

Če sem še kaj pozabila, me kar spomnite.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Slavc, bi se dalo dobit kakšno sadiko ali dve rdeče 2x rodne maline, lahko tudi kakšne rumene, če imaš viške. Ne zame, za mojo dobro prijateljico, mi je pravkar ena druga varianta padla v vodo. Pa hvala vnaprej. Žal pa nimam nič od reči, ki si jih želiš. Bom ostala tvoja dolžnica, z naraščajočim dolgom, se mi zdi.
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Metuljc, seveda
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, res hvala, Slavc.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Zuf, 2014 jeseni si prinesel na srečanje sadike hrastovega lista, ki so mi krasno prezimile in sem jih obtrgovala vse poletje Very Happy .
Lani jeseni mi je vse požrl voluhar in imam zdaj samo seme. Imaš mogoče odveč spet kakšno sadiko? V naši vrtnariji jih nimajo, menda ljudem ta solata ni všeč in so jih nehali prodajati?!? Crying or Very sad_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Na srečanje bom prinesla semena buč če mi bo seveda uspelo najti pot, vodnika še nimam Sad , pa jih bo vzel, kdor bo želel.
Zdaj je situacija glede vrta vsaj toliko jasna, da bom vseeno sadila in sejala, dokler vrt pač bo. Ker imam smolo, da so mi balkon onesposobili za vzgojo sadik, bom vesela sadik solate, zgodnjega zelja, ohrovta, nadzemne kolerabice, rdeče pese; pa kakšnega krompirja, raje zgodnjega, tudi.
Bolj natančno uredimo na samem srečanju._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Ima kdo kakšno sadiko Arundo donax - navadna kanela - navadni trstikovec, da bi si sam vzgojil palice za paradižnik.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

lpmami je napisal/a:
Na srečanje bom prinesla semena buč če mi bo seveda uspelo najti pot, vodnika še nimam Sad , pa jih bo vzel, kdor bo želel.
Zdaj je situacija glede vrta vsaj toliko jasna, da bom vseeno sadila in sejala, dokler vrt pač bo. Ker imam smolo, da so mi balkon onesposobili za vzgojo sadik, bom vesela sadik solate, zgodnjega zelja, ohrovta, nadzemne kolerabice, rdeče pese; pa kakšnega krompirja, raje zgodnjega, tudi.
Bolj natančno uredimo na samem srečanju.

Po pregledu mojih "zakladov" ponujam še korenino rabarbare s poganjkom in naslednja semena:
- andska jagoda Physalis edulis
- okra Abelmoschus esculentus
- boreč Borago officinalis
- žafranika Carthamus tinctorius
- kamut
- trava, zelenosrbrna, okrasna
Večina semen ima rok do lani jeseni.

Zelo vesela pa bi bila še kakšnega čebulčka._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lpmami, rabarbare bi bila zelo vesela, prinesem ti lahko čebulčke šalotke, če ti je ok.
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Lpmami - prinesem ti nekaj sadik solate, nadzem. kolerabico in cebulcek. Jaz te pa prosim za seme kamuta._________________CARPE DIEM
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”