Alkimist - kovačija in laboratorij
-
-
-
-
- Kraj: Ljubljana
Jah, tudi meni se zdi tale stružnica z YouTube malo prenežna, preveč lesa je . Tudi tista z bolhe se še vedno prodaja, za njo velja isto.
Če se struži kak bolj konkreten kos trdega lesa (od bukovine naprej) in ob nepozornosti, se lahko nož krepko "zakajla" v les in havarija je tu.
Sam sem pred desetletji, ko še ni bilo hoby stružnic, za osnovo sicer vzel black and decker podnožje za vrtalko, ostalo pa je bilo iz masivnih jeklenih profilov.
LP_________________mfranc
Če se struži kak bolj konkreten kos trdega lesa (od bukovine naprej) in ob nepozornosti, se lahko nož krepko "zakajla" v les in havarija je tu.
Sam sem pred desetletji, ko še ni bilo hoby stružnic, za osnovo sicer vzel black and decker podnožje za vrtalko, ostalo pa je bilo iz masivnih jeklenih profilov.
LP_________________mfranc
-
Pred leti sem se za hobi precej ukvarjal z lesom. Kot kovinarju mi ni bilo težko nabaviti profilov, ležajev in podobnega. Izdelal sem sam krožno žago, stružnico, skobelni stroj, seveda male za hobi. Večino sem oddal edino stružnica rjavi nekje na vikendu, ker že leta ni več v uporabi.
V Bauhasu sem videl uporaben strojček za pol cene od tiste na bolhi, enofazen motor.
V Bauhasu sem videl uporaben strojček za pol cene od tiste na bolhi, enofazen motor.
-