Alkimist - kovačija in laboratorij

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

https://www.youtube.com/watch?v=yCaGW9z4blM

poglej link, sam si narediš stružnico kakšno iščeš. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Hvala za link.
Ampak tale stružnica je bolj za igračkanje. Pa še to nevarno se mi zdi. Na prvi pogled.
Glede na to, da me vsi svarijo, da je nevarno delat z stružnico ker hitro kaj odnese, se ne bi šel tega.

=)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Kravzelj to pa res ni nič nevarno. sicer tvoja odločitev. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Kravzlj

Aja, verjetno se bolje spoznaš kot jaz?
Do sedaj se mi ni še nič zgodilo, samo drugi govore ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kako lep kamen. Dva obraza, ena črna mačka, ena veverica, dva medveda bela in enega volka. To vidim na hitro. Prekrasen je.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Jah, tudi meni se zdi tale stružnica z YouTube malo prenežna, preveč lesa je Wink . Tudi tista z bolhe se še vedno prodaja, za njo velja isto.
Če se struži kak bolj konkreten kos trdega lesa (od bukovine naprej) in ob nepozornosti, se lahko nož krepko "zakajla" v les in havarija je tu.
Sam sem pred desetletji, ko še ni bilo hoby stružnic, za osnovo sicer vzel black and decker podnožje za vrtalko, ostalo pa je bilo iz masivnih jeklenih profilov.

LP_________________mfranc
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Pred leti sem se za hobi precej ukvarjal z lesom. Kot kovinarju mi ni bilo težko nabaviti profilov, ležajev in podobnega. Izdelal sem sam krožno žago, stružnico, skobelni stroj, seveda male za hobi. Večino sem oddal edino stružnica rjavi nekje na vikendu, ker že leta ni več v uporabi.
V Bauhasu sem videl uporaben strojček za pol cene od tiste na bolhi, enofazen motor.
Kravzlj

Ja če si strojnik, je ponavadi lahko narediti stvari. =)
To stružnico sem si sposodil, ampak se bojim kupiti svojo. Tako kot motorko. Ker potem bo spet en kup novih projektov. Počasi .. . . Very Happy_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Navdušena sem.... Shocked ..Čudovito....._________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

ALi nisi ti pred leti iskal različne vrste lesa za ročaje za nože??? To imam v spominu in sem zate celo orehov les šparala...pa eno češpo in češnjo....._________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”