Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Rododendronu dodaj šoto, iglice bora, smreke, velike količine, pomaga.
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Ko sva ga sadila, sva mešala namensko zemljo med ta "domačo", kasneje je nisva nič več dodajala. Vse kaže, da mu bo treba servirati še eno porcijo. Menda namesto iglic lahko dodam tudi smrekovo žagovino, ker tudi zakisa zemljo.
Robertino

V polnem razcvetu...

...no, ne še vse.

Ali je kdo opazil, da je pajek 12,5% invalid?

Dve generacije.

Jih ni treba posebej iskati. Malo počakaš in se prikažejo same. Wink

Mlad list glicinije.

Solza?

Robertino

Danes pri nas močno piha, rože se zibljejo (bolj pravilno rečeno "premetavajo" v vetru), nobene slike ne bo nove. Cool
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

V vetru pa tudi tebi ne gre, kajne Laughing ? So pa včerajšnje take, da se jih splača dvakrat pogledati. Tudi komentarje dvakrat prebrati. Si pajku priskrbel berglo?
Robertino

Ja, pajek je tudi 87,5 kompleten brez težav kolovratil po natresku.

Sem pa namesto rož slikal našega papagaja, kako je stal na eni nogi, z drugo držal rezino kivija in ves zadovoljen poziral, dokler mu ni kivi padel na tla. Kar pade na tla, je zanj izgubljeno. Ne pobira s tal ničesar drugega, kot le arašide. Ti mu pomenijo največ.
Robertino

Zdaj mi je jasno, zakaj ni in ni zrasla.
Dve leti in pol je, odkar sva jo posadila, a ko sva jo danes odkopala, so bile korenine dobesedno enake, kot ob presajanju. Shocked Sploh se niso razširile v okoliško zemljo! Skupaj so bile prepredene kot kepa filca. Ni variante, da jih razpredeš. Je kakšen poseben vzrok?

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nekaj časa nazaj sva se s Ferdom36 pogovarjala, da recimo ameriške borovnice, ki zahtevajo podobno zemljo, tudi ne razpredejo korenin, če jim okoliška zemlja ni všeč. Mogoče, da se rododendron obnaša podobno?

Kolikor sem prebrala in imam sama izkušnje (slabe) z rododendronom, mora imeti daleč okoli korenin kislo zemljo. Če ni prava, ga ne pripraviš z nobeno coprnijo do lepe rasti in cvetenja. Sama sem ga imela v polsenci v bližini smrekove žive meje. Smreka naj bi zakisala zemljo, vsako leto je dobil dobro porcijo napol predelanega komposta, res pa je spodaj apnenčasta zemlja s pH okoli 6,5. Životaril je 10 let, končno sem ga vrgla ven, ker se mi ni dalo kopati luknje 1m3, kamor bi nasula njemu ljubo zemljo in ga znova posadila. Enako so do svojega konca životarili vsi pri moji sosedi.

Potaknjenec taistega grma raste v loncu v substratu za rododendrone in je temu primerno prav lep.
Robertino

Sedaj je presajen v velik lonec v šoto, ki sva ji primešala malo zemlje in nekaj več smrekove žagovine. Bom videl, kaj se bo zgodilo. Čas presajanja verjetno ni najbolj primeren, saj ima še par popkov, verjetno bi (bo) še cvetel.

Odkopala sva še azaleje - popolnoma enak koreninski del. Tudi te sva presadila v šoto.
Nazadnje urejal/a Robertino 30 Apr 2016 19:15; skupaj popravljeno 1 krat
Robertino

Pri nas sneži! Sad
Odgovori