Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Res ste korajžni Wink ; vremenarji pri ZEVSu za drugi teden napovedujejo jutranjo temperaturo 2 stopinje plusa. In to za tri dni ...... Rolling Eyes .

No ja, ne glede na to, da so mogoče paničarji, po gorah je zapadel nov sneg da premislim .

Res pa je tudi, da se da rastlinjak lepo pogreti.

LP_________________mfranc
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

franci tvoji pa najbrž že rdečijo, kajne?_________________
mfranc

Seveda, Orhy!

Od sramu! Very Happy

Razz_________________mfranc
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Tudi moji gredo v ponedeljek v rastlinjak in korita pod nadstrešek. Korenine preveč preraščajo, dnevne temperature so OK, nočne jih utrjujejo, grelec pa bo prijatelj , če se bomo približali nuli. Za sajenje na prosto vseeno počakam mimohod ledenih mož.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

mfranc je napisal/a:
Res ste korajžni Wink ; vremenarji pri ZEVSu za drugi teden napovedujejo jutranjo temperaturo 2 stopinje plusa. In to za tri dni ...... Rolling Eyes .

No ja, ne glede na to, da so mogoče paničarji, po gorah je zapadel nov sneg da premislim .

Res pa je tudi, da se da rastlinjak lepo pogreti.

LP

Koliko pa je zanesljiva Zeusova napoved? Accuweather kaže najnižjo temperaturo za sredo 4 stopinje. Ta teden smo imeli ponoči vsaj 2 stopinji več, kot je bilo tam napovedano.
Pravzaprav po novem za sredo kaže 5 stopinj.
No, bomo spremljali, pa ogrevali, če bo treba.
mfranc

Plamenka je napisal/a:
Koliko pa je zanesljiva Zeusova napoved?

kakor kdaj; tako kot vse Wink

Accuweather ima res kar lepe napovedi temperature do konca maja, sploh za rastlinjake. Mene bolj muči sneg okrog nas .... Rolling Eyes .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Še enkrat spomnim na sistem "varnega" sajenja v pričakovanju mraza: namesto stalnih opor količki, kakih 20 cm višji od sadik. Čez to lahko vržete dvojno kopreno, kar bi v rastlinjaku skoraj moralo zadostovati. Mislim, da tudi na prostem nad fižolom a nisem preizkusila, ker fižola nikoli ne sadim pred 9. majem.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Jaz sem včeraj presadila balkonske sorte .
Sicer sem potem korita in obešanke postavila nazaj v rastlinjak in bodo v miru počakali še kakšen teden ali dva.
Je pa bilo kar pod nujno ,saj so bile sadike že kar malo prevelike in so se v lončkih in kozarcih že kar mučile.

Vmes sem posadila baziliko ,ki je tale mraz prav lepo preživela ,sem mislila da bo vsaj malo "osmojena".

Več slik sem dala na blog,da tule ne jemljem prostora._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Moje plodovke šo šle včeraj nazaj na teraso pod plastične pokrove. Tu bodo morale počakati na presajanje na vrt. Če bo še kakšna mrzla noč, jim bom prižgala kakšno svečo.

Notranjka, koliko so pa velika ta korita?. letos bom prvič sadila balkonske paradižnike in se mi je zdelo, da potrebujejo več zemlje_________________naredimo svet lepši
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Več ali manj imam dolga nekaj čez 80 cm in široka cca 22cm.
V to velikost dam 2 prevešajoča in pa 1 ali 2 mala,kot je recimo Micro Tom.
Vmes dam pa še baziliko,tako nekaj sadik.

V korito cca 45 cm dolgo pa dam po 1 sadiko prevešajočega in enega pritlikavčka ter še kakšno zelišče .
Nekak sem se navadila da imam raje da mi korita "dihajo" kot pa da je preveč natlačeno.
Sicer je vizualno lepše če je notri več sadik paradižnika ,vendar tisto praznino vmes raje napolnim z dišavnicami ali zelišči._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Odgovori