Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Plamenka je napisal/a: |
Mojim tudi rumenijo listi, pa še pegavost jih je napadla zaradi ekstremnih razmer, a to bom, upam, odpravila z biosodinim fungicidom. Zdaj je vseh 80 sadik posajenih v obeh rastlinjakih. Samo še 4 češnjevci, 1 balkonski, volneni in 5 zgodnjih čaka, da jih posadim ven. Seveda po ledenih možeh. |
Pridna čist preveč !!!
Jaz enostavno ne najdem časa in povsod je še solata,radič in ostala zelenjava .Itak bom pustila vmes še,ker mi je škoda metati ven.
Čeprav tudi paradižniki pod nujno rabijo zemljo .
En začaran krog imam letos. _________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Ja tudi na mojih paradižnikovih gredah še raste zelenjava (v glavnem berivka, samosejana motovilec in tržaški solatnik in plevel seveda). Paradižnike bom sadila kar vmes - očistila bom ustrezno velike otočke, pa bo. Potem bom pa sproti odstranjevala, kar bo v napoto.
Tako bom v prihodnjih dneh sadila tudi visok fižol. Na njegovih gredah trenutno raste motovilec, ki ga semenim, posejan tržaški solatnik in še stari - zimski radiči, ki gredo počasi v cvet, a so vseeno še prav okusni (ravno danes smo jih jedli za zajtrk, umešane z jajci)._________________naredimo svet lepši
Tako bom v prihodnjih dneh sadila tudi visok fižol. Na njegovih gredah trenutno raste motovilec, ki ga semenim, posejan tržaški solatnik in še stari - zimski radiči, ki gredo počasi v cvet, a so vseeno še prav okusni (ravno danes smo jih jedli za zajtrk, umešane z jajci)._________________naredimo svet lepši
Rok82: tudi moji imajo pošteno porumenele liste. Po mojem so lačni. Mi je čudno, ker je bila prejšnja leta zemlja vedno dovolj bogata s hranili, da so brez večje lakote zdržali do saditve na prosto. Letos pa bolj slabo kaže. Sem že namočila Kelp in jih mislim jutri z njim pošpricat (listno gnojenje)._________________naredimo svet lepši
Jaz sem jih danes 12 posadila ven.Pa bo - kar bo.
So sicer v koritu in loncih ,so utrjeni in močni saj so že lep čas v rastlinjaku ,kjer so tudi samo 3 stopinje zjutraj in opoldan 25.
Če bo sila razmer jih še vedno lahko dam notri ali pokrijem._________________~~~~****~~~~****~~~~
So sicer v koritu in loncih ,so utrjeni in močni saj so že lep čas v rastlinjaku ,kjer so tudi samo 3 stopinje zjutraj in opoldan 25.
Če bo sila razmer jih še vedno lahko dam notri ali pokrijem._________________~~~~****~~~~****~~~~
Jaz sem pa vceraj dokoncno obupala. Paradizniki se vedno ne rastejo nikamor. Sem dva potegnila iz zemlje in nimata nic korenin. Samo eno dolgo steblo brez korenim. To se nisem dozivela. Vse gre v kompos. Sigurno okoli sto sadik. Ne upam reskirati in posaditi, potem pa ne bo nic iz tega. Nekaj je moralo biti narobe z zemljo. Ker v zemljo od istega proizvajalca sem prepikirala tudi papriko, ki lepo raste in nekatere ze cvetijo. Je pa bila druga serija.
V soboto grem v vrtnarijo po sadike. Upam, da bom kaj pametnega dobila. Tako pisana skleda solate letos zagotovo ne bo.
Naj vam vsem lepo rastejo vasi paradajzki!
V soboto grem v vrtnarijo po sadike. Upam, da bom kaj pametnega dobila. Tako pisana skleda solate letos zagotovo ne bo.
Naj vam vsem lepo rastejo vasi paradajzki!