Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
-
- Kraj: Domžale
Danes sem nekaj svojih vrgel v smeti.
Tole je fotografija enega tistega ožganega - več kot 2 meseca stara sadika.
Podobno kot je opisala Venus ...
Že ko sem jih drugič prepikiral iz zemlje, kjer se mi je zdelo, da sadike hirajo, sem opazil, da imajo zelo malo korenin.
No, v enem mesecu se tudi v novem ( drugem ) substratu stanje ni skoraj nič popravilo.
Tole je fotografija enega tistega ožganega - več kot 2 meseca stara sadika.
Podobno kot je opisala Venus ...
Že ko sem jih drugič prepikiral iz zemlje, kjer se mi je zdelo, da sadike hirajo, sem opazil, da imajo zelo malo korenin.
No, v enem mesecu se tudi v novem ( drugem ) substratu stanje ni skoraj nič popravilo.
-
- Kraj: Domžale
Matic je napisal/a: |
Andrej Banko, tudi tebi bi postavil isto vprašanje. |
http://www.naturen.si/izdelki/zemlja/naturen-bio-substrat-za-paradiznik-in-zelenjavo-substral/
venus je napisal/a: |
Jaz sem pa vceraj dokoncno obupala. Paradizniki se vedno ne rastejo nikamor. Sem dva potegnila iz zemlje in nimata nic korenin. Samo eno dolgo steblo brez korenim. To se nisem dozivela. Vse gre v kompos. Sigurno okoli sto sadik. Ne upam reskirati in posaditi, potem pa ne bo nic iz tega. Nekaj je moralo biti narobe z zemljo. Ker v zemljo od istega proizvajalca sem prepikirala tudi papriko, ki lepo raste in nekatere ze cvetijo. Je pa bila druga serija. V soboto grem v vrtnarijo po sadike. Upam, da bom kaj pametnega dobila. Tako pisana skleda solate letos zagotovo ne bo. Naj vam vsem lepo rastejo vasi paradajzki! |
Jaz jih nikakor ne bi vrgla na kompost.
Zamenjaj zemljo,malo dognoji.Vbistvu jih boš zdajle kmalu lahko dala že na prosto in bodo si ob pravi vzgoji in dobrem substratu hitro opomogli._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
V podobno, ali morda celo taisto, znamko zemlje (opis se ujema) sem kupila v Hoferju, ko so imeli akcijo. Ko sem jo prijela v roke, sem zmajala z glavo, da bo uporabna le za mešanje med Klasman in nič drugega. Pišejo, da ima manj šote in dodana lesna vlakna, ampak občutek "zemlje" je nikakršen, vse je vlaknasto. Pikirati se vanjo nisem upala, sem raje uporabila ostanek Klasmanove zemlje za okrasne rastline.Nazadnje urejal/a muha 04 Maj 2016 06:37; skupaj popravljeno 1 krat