Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mlado samičko nemški ovčar, malamut, husky itd

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Furman, najprej lepo pozdravljen Very Happy - te že dolgo nisem nič čitala...
Kar se tiče pasem navedenih v naslovu in tvojih želja, ti odsvetujem Huskya in Malamuta. Imamo Huskyko, zdaj je stara že preko 14 let,. tako govorim iz lastnih izkušenj in sicer:

1. Huskiji niso čuvaji. Razen tega, da se jih vsi bojijo, ker izgledajo kakor volk (sicer jaz ne vidim nobene podobnosti, ampak vseeno), so do ljudi strašno miroljubni. K nam bi lahko prišel ne vem kako strašen ropar, naša psička tudi vsatala ne bi, kaj šele, da bi lajala, grizla, kazala zobe....

2. Druga pesem pa je kar se tiče živali. Huskiji so lovci. So hitri, vzdržljivi in kar ujamejo tudi ubijejo. To je zame edina njihova slaba lastnost. Tako si spuščenega Huskija na vasi ne predstavljam prav dobro... Nekateri so tudi veliki potepini (naša na srečo ne, a mislim, da je to bolj izjema, kot pravilo). Če imajo možnost jo mahnejo od doma in se po končani turneji vrnejo (kaj delajo vmes, če so na vasi, nitipomisliti nočem)

3. Huskiji so zelo pametni ampak za svoje dobro. Trikrat premislijo, ali se splača ubogat ali pa je brez veze. Zdaleč niso tako učljivi in ubogljivi, kot recimo ovčarji.

Malamut ima podoben značaj. Zato ti oba toplo odsvetujem tako v čistokrvni obliki, kakor tudi v križani obliki (tam šele ne veš, kakšen značaj bo imel pes)_________________naredimo svet lepši
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

brbr ja kar dolgo se nisva slišala. Hvala za info a ne boš verjela tud naša Kal ni bila kaj prida huda. Ugriznila pa zagotovo nebi nikogar, bali so se je pa vsi, cigani se še iz avta niso upali. To pa je zame idealen čuvaj, ker tisti ki hitro ugrizne te hitro do sodišča in policije pripelje druge koristi pa ni. Znancem so v bližini Domžal vlomili v vse hiše v ulici ponoči, ko so spali. Tudi tistim, ki imajo pse, kako nimajo pojma. Jemali so samo denar, nič telefonov, nič tablic ali česa drugega, le kolegovi ženi so vzeli še novo zapakirano kartico in med pošto našli kuverto z gelom ter ji tako že ob 4h zjutraj dvignili 300€ na bankomatu. Pes, ki pa sicer laja kot nor, če kdo pride na obisk je očtno ta nočni obisk prespal.

Naj se še enkrat malo zjokam, danes je naša Kala odšla na drugo stran mavrice. Štiri dni ni ne jedla ne vstala in veterinar je prišel domov in rekel, da je to edina možna pot. Ob 12h smo se poslovili in v joku smo jo pokopali na domači zemlji. Upam, da ji noge na drugi starni mavrice služijo in zopet leta za kakšno palico po nebeških travnikih, kar je tako rada počela.
Kali moja, ko pridem tja bova pa obujala spomine Počivaj v miru.

_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Furman, drži se. Vem, hudo je.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Sam sem to doživel in preživel, toda nikoli pozabil.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Furman, tudi jaz te razumem, smo doživeli isto nedolgo tega. Bila je prava lepotica in upam, da bo njena naslednica čimprej vnesla novo veselje v vašo družino.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Furman, ob prebiranju tvojega zapisa so se mi nabrale solze v očeh. Globoko sočustvujem s tabo in upam, da ti bo čimprej bolje in, seveda, da boš našel pravo kosmatinko, ki bo še dodatno pripomogla k lajšanju izgube._________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ojoj, to je res, kužkov, ki smo jih imeli radi (in oni nas!) se vedno spominjamo, mi pred tremi leti naše Lane, pa pred 17 leti tudi Lane, pa 25 leti Alfija...._________________Živeti na podeželju je najlepše!
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Furman, tudi mi imamo Kalo, je iz zavetišča, točno taka kot jo iščeš. Ampak je ne dam Very Happy
Res ti svetujem, da malo spletne strani prebrskaš, vsakih nekaj dni kaj zamenjajo, pa vedno se kaj najde za vsak okus. Pa še občutek je super, ko domov pripelješ - obojestranski.

Huskyja ti pa tudi jaz zelo odsvetujem za takšno prosto življenje na kmetiji, miroljuben res do ljudi, do vsega drugega, kar se hitro premika in je zanimivo, pa niti ne.
Furman

Trenutno imam v ponudbi mešanko med belgijskim in nemskim ovcarjem. Danes potujem, ko se vrnem jo grem pogledat. Upam, da bo taprava.
Lepo se imejte
Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
Furman

Problem rešen, kužika prišla v nov dom.
Zdej imamo druge probleme pospravljanje vsega, kar bi lahko ona pospravila lai zgrizla Embarassed

Kužika je NO, ima rojstni list, ki nam ne pomeni nič. Lastnika je zamenjala, ker nima razstavnega potenciala in je za rejca nezanimiva, za nas je čist OK
Prvo noč v novem domu je uspešno prestala, a vidi se, da je bila v boxu in ni navajena na stanovanje..
Sicer pa spodnji del hiše mislimo tako al tako renovirat Laughing

Slikc mi forum noče linkat, bom naložil pa drugič._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
Odgovori