Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vitex agnus-castus - navadna konopljika

Odgovori
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

crtj je napisal/a:
Cena, velikost?

cca 30-40 cm; kom 7,25 €
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Jaz ti lahko dam en komad viška, visok nekaj takega, vendar je prevzem v MS. Če boš kaj hodila v terme ali kaj podobnega...

Javi, ali te zanima in ti pustim enega v čakalnici (to so odsluženi sodi), ker ostali gredo do nedelje na teren.
rene

Odgovor Napisal/-a rene »

Crtj sem bila malo odsotna zato tako pozen odg.

Hvala za tvojo velikodušno ponudbo, a MS je res daleč od mojih poti.
Sem pa v tem času tudi že dobila odjemalce za tri sadike in sem jih kar naročila.

Še enkrat hvala, bova šla v žlahto pa ob kakšni drugi priliki.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pojma nisem imela, čemu naj bi služila tale konopljika. Grem torej raizskovat po medmrežju in ... razumem navdušenje žensk nad njo, manj pa navdušenje moških Surprised Wink Laughing .

V uvodni prispevek sem dodala nekaj linkov na dokaj verodostojne strani.

Figula, ti si gotovo že vse raziskala, kar je potrebno. Če imaš kratek povzetek za pripravo in uporabo v slovenščini, ti bom hvaležna zanj in ga bom prilepila poleg zgoraj omenjenih linkov. Da ne bo kdo na slepo kuhal čajčkov in se potem spraševal, kaj je narobe z njim Wink
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Čebelja paša je (pravijo) in glede na termin cvetenja zelo dobrodošla.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Muha, bom mogla prevest. Žal je v slovenščini zelo malo uporabnega.
Zelo smo prestrašeni. Ko sem po LJ trgovinah, lekarnah in zeliščnicah iskala pripravke iz konopljike, sem bila nekajkrat skoraj prepričana, da bodo poslali za menoj policijo Shocked

Se bom potrudila na kak deževen dan, ko bodo vse sadike v zemlji Smile
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Pred vsaj 15 leti je kolegica iskala konopljiko in so jo obravnavali podobno kot pišeš ti Figula. In tudi ni uspela nič najti, ker ima ime preveč podobno konoplji.
Potem sem se pa srečala z njo službeno. S konopljiko namreč. Takole na hitrco lahko rečem, da si ženske pomagajo z njo pri bolečih in nerednih menstruacijah, bolečih prsih, predmenstrualnem sindromu in vse do menopavze. Ko bom imela kaj več časa lahko tudi jaz prilepim še kakšno informacijo, če je želja.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tiana, seveda je želja Smile.
Googli so pametni in persionalizirani in ponujajo različne zadetke.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula in Tiana:

Da se ne bi trudili s ponavljanjem ampak bi le dopolnili s tistim, kar poznata, preberita prosim najprej tekste iz linkov v uvodnem prispevku na prvi strani. Med brskanjem sem našla še kar nekaj člankov v slovenščini o učinkih, nobenega pa o izdelavi pripravkov, o tem, katere dele rastline nabiramo in kdaj.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

ena moja znanka je v Lj. sejala konopljo. da to počne je morala obvestiti nek določen organ (policijo ali nekaj podobnega). predvsem jo je imela namen prodajat za čaje (posušeno), a mislim, da nič iz tega ni bilo prav zaradi nevednosti o tej rastlini. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori