Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Žlahtnjenje vrtnic in sejanci

Moderator: Melona

Odgovori
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Poezija pa to prečudovito kaj ti ustvajaš klanjam se_________________LP
E.
abaya

Odgovor Napisal/-a abaya »

Bravo, Poezija. To se bere kot kak napet roman, komaj čakam nadaljevanje.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Poezija, prosim poslikaj še kakšno. Hvala za te in lp.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Noro!!

Komaj čakam, da enkrat pride čas nabiranja šipkov....potem te pa zasujem z zs-ji Wink ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Punce hvala, čeprav so drobne vrste vrtnic oz. take, katere ne morejo dati vrtnice katero si želim. Bo treba narediti letos tako, če bo sploh še kaj časa žlahtniti. Želim svoj prvi cvet z veliko cvetnimi lističi.

Danes mi je zacvetela moja - moss-hulthemia. Brez dvoma, da je križanje uspelo, vidim po karakteristikah - trnih, cvetišču...TODA...

Malo sem razočarana, ker nima niti malo kolobarja, res mi je žal, ker če bi ga imela, bi bila lepa z njim. Ravno dovolj cvetnih lističev 7, pa tudi če jih naraste, vseeno bi se lepo videl kolobar. Ima sladek vonj. Pa tako lepo izrašča Po drugi strani tudi ne morem pričakovati vsega. Iz 3 semen sta 2 vzklili, en se je prevnil na glavo in posušil, ta je drugi. Lahko bi imel prvi kolobar, lahko pa ne. Škoda se je spraševati. Drugo leto jo pokrižam vsevprek, ne dam se še draga moss-hulhemia. Poezija je tu Laughing .

Saj vem, da bo kmalu moj prvi šok mimo, ko sem jo videla od daleč, da je razcvetena, imela na pol pokrite oči z roko in v pričakovanju stopala proti njej... Ampak saj jo imam sedaj že rada, saj je moja.

Drugih par sejancev sploh ni v fazi, da bi nastavljali popke. Samo še od dveh lahko kaj pričakujem letos. Upam, da bosta kmalu začeli nastavljati popke, tudi križanja so v redu. Ostale pa zamujajo z vsem in kdo ve, če bo kateri sploh še uspelo letos.
Dala sem si pesem od Queenov - Show must go on, joj kako jo rabim sedaj.
jaz, jaz! dobrodošel_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
bobolino

ampak, Poezija, ustvarjaš točno take vrtnice, ki so meni najbolj pri srcu_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Meni pa se zdi prelepa. Naravna, nič umetna, torej prava prefinjena gospodična.
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Zadnja informacija. Uspelo mi je vzbuditi zanimanje za Roginove vrtnice pri nemški vrtnariji, katera dobro sodeluje z Sangerhausen odkoder pridobivajo tudi redke sorte vrtnic, za kar so pravzaprav specializirani.
Predlagala sem 4 vrtnice: Kristov Jubilej 2000, Zagreb 900, Josip Rogin in Slavoljub Penkala. Gospa Petra Haarmann se mi je zahvalila za krasne slike vrtnic in napisala da z velikim veseljem želijo imeti te krasotice in jih širiti naprej. Mislim da zna Kristov Jubilej 2000 postati ena izmed zelo prodajanih vrtnic._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Bravo, tako se dela!_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Poezija, naj se ti pozlatijo roke!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori