Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kače..PANIKA
Še naša domača živalica - smokulja. Zjutraj navsezgodaj je bila še malo lena.
V opisu sem prebrala, da med drugim je kuščarice. Škoda, ker mi je tako všeč, ko ob lepem vremenu švigajo sem in tja po vrtnih stopnicah in toplih stenah. In pišejo tudi, da rada ugrizne, če jo presenetimo, torej bomo pazljivo odkrivali plastično preprogo nad betonskim pokrovom.
V opisu sem prebrala, da med drugim je kuščarice. Škoda, ker mi je tako všeč, ko ob lepem vremenu švigajo sem in tja po vrtnih stopnicah in toplih stenah. In pišejo tudi, da rada ugrizne, če jo presenetimo, torej bomo pazljivo odkrivali plastično preprogo nad betonskim pokrovom.
Uh, pri meni je tudi nekaj kač . Imam super skalnjak zanje. tam sem jih videl, mislim da goža. Ko bo spet zrihtan skalnjak, se bodo zihr rade sončile.
Pa tudi drugje. Da o slepcih ne govorim. Saj ljubijo moje zastirke okoli dreves. moram res paziti da jih ne pokosim _________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Pa tudi drugje. Da o slepcih ne govorim. Saj ljubijo moje zastirke okoli dreves. moram res paziti da jih ne pokosim _________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Jaz imam, mi rečemo martinčki. Hodijo v rastlinjak, plezajo po hiši, so na terasi. Eni so rjavkasti, eni pa imajo nekaj zelenkastega po grbtu. Mislim, da je to samec. Sicer se kač zelo zelo bojim, a teh se ne. A lahko kaj naredijo?
Hvala za odgovor
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Hvala za odgovor
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Ja, cinija1, običajno to res niso martinčki (Lacerta agilis), ki so pri nas kar redki, ampak pozidna kuščarica (Podarcis muralis). Info.
No, glede na to, da pri nas živi 9 podobnih vrst, je možno, da imaš še kakšno drugo vrsto.
Nekaj več.
Tudi pri nas rečemo vsem repatim plazilcem s 4 nogami (razen zelencu) kar martinček.
No, glede na to, da pri nas živi 9 podobnih vrst, je možno, da imaš še kakšno drugo vrsto.
Nekaj več.
Tudi pri nas rečemo vsem repatim plazilcem s 4 nogami (razen zelencu) kar martinček.
Ej, ste hrabri s temi kačoni . Po pravici povedano sem sicer kar hrabra ženska, vendar me celo slepič spravi v grozo in beg, kaj šele ostali reptili, za katere niti slučajno nimam časa ugotavljat strupenost ali nestrupenost....Tako da, če se pri meni kaj pojavi, ste dobrodošli in si komot odnesete..._________________Živeti na podeželju je najlepše!