Bio Eko zelenjava/sadje s koprske tržnice

crtj-admin
Site Admin

Bio Eko zelenjava/sadje s koprske tržnice

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Za vse tiste, ki kupujemo na koprski tržnici - danes na Odmevih oddaja, ker so celo noč dežurali v Trstu na Mercati Generali in dobili številne branjevce, ki prodajajo "bio, eko, domače" in kaj jaz vem še vse, kako kupujejo italijansko sadje in zelenjavo.

Dve sem že prepoznala, eno celo poznam osebno in na vse pretege vedno razlaga, kako vse doma pridelajo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sem ravno gledala kratek prispevek v večernih poročilih.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Nekje se mora začet! Pohvalno!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Tako se dela Exclamation Ne sme nam biti vseeno odkod prihaja hrana._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Tudi jaz sem že videl na tržnici branjevce-branjevke, ki so pred odprtjem tržnice veselo razpakiravali celofan in podobno embalažo.. Čez pol urce je bilo pa vse doma pridelano. Karfiola pa da bi jo Arne takoj slikal za National Geographic. Imajo rastlinjak in bla bla.._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Hja, zato pa jaz popolnoma nič ne verjamem tem bio/eko muham. Raje kupim 2 ali 3 zavoje navadne zelenjave namesto enega bio/eko.
Poznam tudi eno ki se ukvarja z bio/eko pridelavo, pa že prodaja domačo čebulo, čeprav je še populila ni, kaj šele oplela... Rolling Eyes

Ne gledam TV, bom si pa pogledal Odmeve, in upam da takih čimveč polovijo ter jim dajo visoke kazni.

P.s.
Rtvslo (5.jul 2013): Tržaška veletržnica: najplodnejša njiva slovenskih kmetov
Nazadnje urejal/a TwityPity 05 Jul 2013 21:59; skupaj popravljeno 1 krat
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Malo off topic. Pri nas imamo pa domaca jajca, ki jih prodajalci kupujejo na farmah ali v lidlu.
Tak da verjamem, kar sama poberem ali utrgam, in ravno zato ne kupujem bio in eko, ampak kupim kar je bolj ugodno ali navadno pridelano. Talna reja kokosi, kjer natlacijo v hlev toliko kur, da ni skoraj nobene razlike od baterijske? Upam, da nisem komu unicila iluzij. Verjamem, pa da obstajajo tudi posteni._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Tudi jaz poznam človeka,ki na ljubljanski tržnici celo leto prodaja Am.borovnice kot svoje,ima pa posajenih 20 grmov.Borovnice pa uvaža iz Poljske in prodaja pod EKO in kot svoje!_________________Narava vse povrne!
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Ja vse bolj bomo šli v samooskrbo,pa čeravno bomo imeli samo 1 kozo za mleko in 2 kuri za jajca.
Očitno res ne gre nobenemu več za zaupati Sad

Pri nas je bila včasih enaeko kmetija z kmečkim turizmom in s svojimi kmečkimi domačimi izdelki,dokler niso nekoč našli pol kontejnerja ovitkov sira iz Eurospina
Twisted Evil_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Odgovori

Vrni se na “Čvek”