Bio Eko zelenjava/sadje s koprske tržnice
-
- Site Admin
Bio Eko zelenjava/sadje s koprske tržnice
(Prenos iz arhiva)
-
Za vse tiste, ki kupujemo na koprski tržnici - danes na Odmevih oddaja, ker so celo noč dežurali v Trstu na Mercati Generali in dobili številne branjevce, ki prodajajo "bio, eko, domače" in kaj jaz vem še vse, kako kupujejo italijansko sadje in zelenjavo.
Dve sem že prepoznala, eno celo poznam osebno in na vse pretege vedno razlaga, kako vse doma pridelajo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Dve sem že prepoznala, eno celo poznam osebno in na vse pretege vedno razlaga, kako vse doma pridelajo._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
-
Tudi jaz sem že videl na tržnici branjevce-branjevke, ki so pred odprtjem tržnice veselo razpakiravali celofan in podobno embalažo.. Čez pol urce je bilo pa vse doma pridelano. Karfiola pa da bi jo Arne takoj slikal za National Geographic. Imajo rastlinjak in bla bla.._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
-
Hja, zato pa jaz popolnoma nič ne verjamem tem bio/eko muham. Raje kupim 2 ali 3 zavoje navadne zelenjave namesto enega bio/eko.
Poznam tudi eno ki se ukvarja z bio/eko pridelavo, pa že prodaja domačo čebulo, čeprav je še populila ni, kaj šele oplela...
Ne gledam TV, bom si pa pogledal Odmeve, in upam da takih čimveč polovijo ter jim dajo visoke kazni.
P.s.
Rtvslo (5.jul 2013): Tržaška veletržnica: najplodnejša njiva slovenskih kmetovNazadnje urejal/a TwityPity 05 Jul 2013 21:59; skupaj popravljeno 1 krat
Poznam tudi eno ki se ukvarja z bio/eko pridelavo, pa že prodaja domačo čebulo, čeprav je še populila ni, kaj šele oplela...
Ne gledam TV, bom si pa pogledal Odmeve, in upam da takih čimveč polovijo ter jim dajo visoke kazni.
P.s.
Rtvslo (5.jul 2013): Tržaška veletržnica: najplodnejša njiva slovenskih kmetovNazadnje urejal/a TwityPity 05 Jul 2013 21:59; skupaj popravljeno 1 krat
-
Malo off topic. Pri nas imamo pa domaca jajca, ki jih prodajalci kupujejo na farmah ali v lidlu.
Tak da verjamem, kar sama poberem ali utrgam, in ravno zato ne kupujem bio in eko, ampak kupim kar je bolj ugodno ali navadno pridelano. Talna reja kokosi, kjer natlacijo v hlev toliko kur, da ni skoraj nobene razlike od baterijske? Upam, da nisem komu unicila iluzij. Verjamem, pa da obstajajo tudi posteni._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Tak da verjamem, kar sama poberem ali utrgam, in ravno zato ne kupujem bio in eko, ampak kupim kar je bolj ugodno ali navadno pridelano. Talna reja kokosi, kjer natlacijo v hlev toliko kur, da ni skoraj nobene razlike od baterijske? Upam, da nisem komu unicila iluzij. Verjamem, pa da obstajajo tudi posteni._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
-
Ja vse bolj bomo šli v samooskrbo,pa čeravno bomo imeli samo 1 kozo za mleko in 2 kuri za jajca.
Očitno res ne gre nobenemu več za zaupati
Pri nas je bila včasih enaeko kmetija z kmečkim turizmom in s svojimi kmečkimi domačimi izdelki,dokler niso nekoč našli pol kontejnerja ovitkov sira iz Eurospina
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Očitno res ne gre nobenemu več za zaupati
Pri nas je bila včasih enaeko kmetija z kmečkim turizmom in s svojimi kmečkimi domačimi izdelki,dokler niso nekoč našli pol kontejnerja ovitkov sira iz Eurospina
_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/