Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Papaver somniferum - vrtni mak

Odgovori
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Moj kaliforniski
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tale kalifornijski mak sploh ni mak (Papaver), ampak sodi v rod Eschscholzia. Res pa sodi v isto družino, Makovci, Papaveraceae.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Originalnilist:

Je tale tvoj kalifornijski mak trajnica ali enoletnica? Čisto enakega sem videla pri znanki in pravi, da je njen trajnica.
metuljc

WIKI pravi, da je lahko oboje, odvisno od razmer.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Vrečka pravi da je enoletnica, bomo videli če se sam zaseje,barva naj bi bla oranžno-krem-roza.Pri meni je rumen kot sončnica.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ne vem, če nisem letos tako vneto pulila samosevne sejance maka, da sem ostala samo pri tem. Upam, da je ostal tudi kakšen vrtni rdeč.

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

že desetletja nazaj sem na zadnje posijala v tem delu vrta, vrtni mak enojnih cvetov. že dolga leta jih ni bilo na spregled in letos ko sem že imela neman izpuliti rastlinico, sem si rekla naj bo, saj ne moti. res nič ne moti, takega še nisem videla. na eni rastlini 13 popkov. začel je cveteti pred 20 dnevi, kljub pogostim nalivom ima še odprte cvetove in še nekaj popkov. prvi cvet je pred osipanjem zdržal 4 ali 5 dni. zdi se mi da najdlje. a sodeč po popkih in brez teh nalivov bi rastlina cvetela cel mesec. sicer bom videla saj kot sem rekla še niso vsi popki odprti. lpvoda

_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Ti pa so krasni- veliki polni cvetovi.

Ko bo kaj semenilo, ser priporočam.
Lepo bodi, Mil
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

mil, spravila bom semena. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
metuljc

zavedati se pa morate, da lahko iz semen teh makov zrastejo tudi nepolnjeni, običajni cvetovi, tudi barva se lahko spremeni. Bo zanimivo videti, ker očitno pri vodi trenutno cveti le ta mak.
Odgovori