Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Ne vem, če je pravi čas....ampak grem šprisat paradižnike.....soda bikarbona, milo in eterično olje.....Prejšnjo noč sem bila za nič in to nisem storila.....odločila sem se zdaj, pa naj bo kar hoče.....itak je vlaga povsod.....
Strah me je za moje sadike....čudne so videti.... _________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Strah me je za moje sadike....čudne so videti.... _________________Naj vam vrt bogato obrodi in prinese obilo zdravja
Pred kratkim sem pri biodinamičnem društvu dobila naslednja navodila za nego paradižnika po presaditvi:
- proti glivicam poškropimo tla s čajem iz preslice 3x ob dnevih za list. Sledi škropljenje s čaji in sicer:
- s čajem iz koprive 1x na dan za list,
- s čajem iz hrastovega lubja 1x na dan za korenino,
- s čajem iz kamilice 1x na dan za cvet zjutraj,
- s čajem iz regrata 1x na dan za cvet zjutraj,
- s čajem iz rmana 1x na dan za plod,
Za temi čaji biodibnamiki škropijo 3x s preparatom kremen iz roga, na dan za plod po listih, zelo zgodaj zjutraj (pred sončnim vzhodom).
Se bom probala držati tega načrta škropljena (če mi uspe)... Drugače jaz preventivno škropim s preslico ali sodo 1x tedensko na dan za list._________________naredimo svet lepši
- proti glivicam poškropimo tla s čajem iz preslice 3x ob dnevih za list. Sledi škropljenje s čaji in sicer:
- s čajem iz koprive 1x na dan za list,
- s čajem iz hrastovega lubja 1x na dan za korenino,
- s čajem iz kamilice 1x na dan za cvet zjutraj,
- s čajem iz regrata 1x na dan za cvet zjutraj,
- s čajem iz rmana 1x na dan za plod,
Za temi čaji biodibnamiki škropijo 3x s preparatom kremen iz roga, na dan za plod po listih, zelo zgodaj zjutraj (pred sončnim vzhodom).
Se bom probala držati tega načrta škropljena (če mi uspe)... Drugače jaz preventivno škropim s preslico ali sodo 1x tedensko na dan za list._________________naredimo svet lepši
Jaz sem svoje paradižnike letos posadil v gredo šele 21. maja, pa mislim, da ni bilo nič prepozno. Sem raje malo dlje počakal, saj je bilo vreme več kot neugodno. Kot ponavadi jih sadim precej globoko, tako da naredijo dodatne korenine iz stebla. Sedaj zato izgledajo precej majhni, vendar pa bodo kar hitro zrasli. Za pokušino pa še ena fotka...
Pa veliko sonca naj bo letos!_________________kar zraste pač zraste
Pa veliko sonca naj bo letos!_________________kar zraste pač zraste
-
- Kraj: Domžale