Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2016

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Meni uspeva ročno zatirati tega lilijevega hrošča, včeraj sem ujela le 2 in kakih deset listov obgriženih z bubami vred.
Ampak, v plastenjaku na paradižniku sem našla enega letalca Shocked , upam da ne bo v prehranjevalno verigo vključil še paradižnika Sad_________________Živeti na podeželju je najlepše!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ja, Metuljc, vseskozi me preganja misel, kakšnega metulja sem ubila in se vedno znova spomnim na Malega princa in njegovo ugotovitev, da se bo moral sprijazniti s kakšnim objedenim listom, če bo hotel občudovati metulje...

Včeraj sem naredila ponoven natančen pregled in izgleda, da je bila uboga živalca edina, ki je zašla na "prepovedano območje". Upam, da tako tudi ostane._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ker me je zelo dajal firbec kako daleč so z rastjo pski pri Anki, sem eno rastlino "seciral" (= olupil vse liste do glavice). Psek znotraj je zrasel že cca. 15-20 cm v dolžino. Glavica česna je komaj nakazana, torej bo za rast potrebovala še nekaj časa. Upam, da bo ravno prav in se potrebno trganje pskov ne bo poklopilo z mojim dopustom.
brbr

Ravno včeraj sem razmišljala, da moja Anka letos kasni z nastavljanjem pskov. Iz zapiskov prejšnjih let izhaja, da je v tem obdobju (konec maja) že nastavljala pske. Letos pa še ni ne duha ne sluha o njih. Sem mislila, da kasni samo pri meni, ker se je dolgo mučila z listnato deko...

Danes ali jutri bom ponovno preventivno škropila s preslico. Mislim, da bodo pogoji za rjo ta teden več kot idealni..._________________naredimo svet lepši
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja takole oz. podobno vreme se nam obeta cel teden. K sreči so temperature malenkost nižje in ni neke sparine. Verjetno bo treba biti pazljiv tudi pri drugih na gljive občutljivih rastlinah in delovati preventivno.
Mi lahko k Vrtinovim prineseš kaj preslice, če jo še lahko pogrešaš?
brbr

Pregledam zalogo in gotovo nekaj prinesem..._________________naredimo svet lepši
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kaj so to pski ? nevem
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr

AB: nekatere sorte česna oblikujejo cvetno steblo, na koncu katerega se razvijejo zarodni čebulčki, ki lahko služijo za vzgojo česna v naslednjih letih. Če čebulčkov ne potrebujemo ali so rastline bolj šibke, potem ta cvetna stebla (ko so še mlada) odrežemo in uporabimo v kuhinji.

Včeraj sem na vrtu opazila, da "pozabljenci" nastavljalo cvetna stebla. Se pravi, da bodo tudi sajeni česni kmalu pognali cvetno steblo. Takrat bom imela veliko pskov, če se bo kdo hotel malo pocrkljati..._________________naredimo svet lepši
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tudi na mojem česnu ni videti še nobenega pska. Pa saj ni panike, bo že. Česen je pa krasen, zdrav in ima će kar kot srednji prst debelo steblo, glavica pa je le nakazana in se bo šele sedaj začela debeliti. Sem pa med njim zemljo prerahljala že štirikrat._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori