Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Plamenka, Siletz res ni prva kategorija zgodnjih, zato sem ga sejal približno tri tedne prej kot 4. Julij - ki mi ravno tudi zori .
Siletz je relativno zgoden za "ta zaresen paradajz" saj je kar debel.
Sicer moj ne, in sem se dostikrat čudil/zgražal kako ga opisujejo kot sorto s plodovi do pol kile. Nakar sem našel opombo, da so v prodaji različice, od povprečnih, do res debelih plodov.
Mogoče bom enkrat poskusil dobiti seme debelejših.
LP_________________mfranc
Siletz je relativno zgoden za "ta zaresen paradajz" saj je kar debel.
Sicer moj ne, in sem se dostikrat čudil/zgražal kako ga opisujejo kot sorto s plodovi do pol kile. Nakar sem našel opombo, da so v prodaji različice, od povprečnih, do res debelih plodov.
Mogoče bom enkrat poskusil dobiti seme debelejših.
LP_________________mfranc
Melona, Andrej, Brbr in bicikel, hvala za dobrodošlico in lepe besede. Bicikel, lansko seme imam še nekaj na zalogi, sem ga letos kar nekaj poslal naokoli pa tudi letos bom sigurno spravil semena od vseh mojih sort, tako da ne bo problem dobiti karkoli.
Te dni pa bom tudi jaz verjetno dočakal prve cvetove..._________________kar zraste pač zraste
Te dni pa bom tudi jaz verjetno dočakal prve cvetove..._________________kar zraste pač zraste
Še ena majska gasilska; zadnja
Black Sea Man in Fourth of July
Zopet hec - 4. julij sem imel za zelo zgodnjega in BSM relativno zgodnjega (kot so večina črnih). Da bosta zorela skupaj, si pa nisem mislil. Niti pod razno.
Še ena od variabil pri zgodnjih paradižnikih.
Sem pa s plodovi dokončno videl, da imam letos z BSM lepo zmešnjavo, kar sem ugotavljal tekom vzgoje. Naj bi imela sorta krompirjevo listje, vendar so bili bolj kot ne navadni. Zasadil sem dva lonca s po dvema sadikama, tri 4. julije in enega BSM. Sedaj imam vsako sorto po dve sadike ..... _________________mfranc
Black Sea Man in Fourth of July
Zopet hec - 4. julij sem imel za zelo zgodnjega in BSM relativno zgodnjega (kot so večina črnih). Da bosta zorela skupaj, si pa nisem mislil. Niti pod razno.
Še ena od variabil pri zgodnjih paradižnikih.
Sem pa s plodovi dokončno videl, da imam letos z BSM lepo zmešnjavo, kar sem ugotavljal tekom vzgoje. Naj bi imela sorta krompirjevo listje, vendar so bili bolj kot ne navadni. Zasadil sem dva lonca s po dvema sadikama, tri 4. julije in enega BSM. Sedaj imam vsako sorto po dve sadike ..... _________________mfranc
Rade, seveda, le potrudi se, ga ni čez zgodnjo samooskrbo .
Pajo, že imaš kaj izkušenj z Algo - Plasminom? Pri meni se je kar precej let nazaj zalezel v en kot, sploh se ne spomnim, da sem ga kdaj uporabljal.
Mesec nazaj sem ga pri pospravljanjju našel in se spomnil, da ga imam zato, ker so ga pač zelo hvalili.
Ravno pravi čas sem ga našel, na paradižnikih v loncih so se mi pojavili prvi znaki pomanjkanja kalcija. Rastlin nisem mogel škropiti, sem jih pa zalil z raztopino.
Zaenkrat ni nobenih znakov manjka več, plodovi so čisto zdravi!_________________mfranc
Pajo, že imaš kaj izkušenj z Algo - Plasminom? Pri meni se je kar precej let nazaj zalezel v en kot, sploh se ne spomnim, da sem ga kdaj uporabljal.
Mesec nazaj sem ga pri pospravljanjju našel in se spomnil, da ga imam zato, ker so ga pač zelo hvalili.
Ravno pravi čas sem ga našel, na paradižnikih v loncih so se mi pojavili prvi znaki pomanjkanja kalcija. Rastlin nisem mogel škropiti, sem jih pa zalil z raztopino.
Zaenkrat ni nobenih znakov manjka več, plodovi so čisto zdravi!_________________mfranc
mfranc je napisal/a: |
Rade, seveda, le potrudi se, ga ni čez zgodnjo samooskrbo . Pajo, že imaš kaj izkušenj z Algo - Plasminom? Pri meni se je kar precej let nazaj zalezel v en kot, sploh se ne spomnim, da sem ga kdaj uporabljal. Mesec nazaj sem ga pri pospravljanjju našel in se spomnil, da ga imam zato, ker so ga pač zelo hvalili. Ravno pravi čas sem ga našel, na paradižnikih v loncih so se mi pojavili prvi znaki pomanjkanja kalcija. Rastlin nisem mogel škropiti, sem jih pa zalil z raztopino. Zaenkrat ni nobenih znakov manjka več, plodovi so čisto zdravi! |
Do sedaj samo mleko in voda. Pa sem bral ostale zadeve in poslušal še nasvet v KZ in sem se odločil kot sem se. Bolj sem se nagibal k temu, da je uporaba dovoljena v ekološki pridelavi._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Takole pa moji paradižniki uspevajo
http://shrani.si/?40/R4/4n77DeWM/20160529133655.jpg
http://shrani.si/?40/R4/4n77DeWM/20160529133655.jpg