Poezija, mi lahko poveš ime vrtnice,ki ti raste ob zidu na desni strani ,ko vstopiš pri vhodu, kjer je poslikava na zidu. Hvala za odgovor._________________LP Gino
Ni prav tipičen cvet, a mislim da je to Maxim Corbon - rambler, ki cveti enkrat. Ima eno pomanjkljivost - premalo cvetov na taki goščavi. Pri meni je že zelo velik - nekaj metrov na vsako stran._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Na pomoč, prosim! Tašča je imela na vrtu spodnjo neznanko, ki je ne znam popredalčkat. Ko je cvet mlad, je podoben čajevki in roza barve, ko se razpre, je že čisto bel. Vrtnica zelo diši in pri treh letih starosti (bila je večkrat presajena, zato njeno starost štejem na novo) poganja dva in pol metra visoko. Imam jo na sumu, da je New Dawn, a si kar tako, od oka, tega ne upam napisati na tablico. Ne vem, kako pogosta je bila ta vrtnica na slovenskih vrtovih in kje bi jo tašča dobila, saj sicer ni imela nobene kupljene vrtnice - vse njene vrtnice so bile "potaknjene".
Hvala, Garden-ja. Občudovanja vredna vrtnica, bogve, čez koliko vrtov in ženskih rok je šla, da je našla pot na vrt moje tašče. Berem, da je bila uvedena leta 1930 v Ameriki.
mislim, da je kar pogosta na naših vrtovih in sedaj bi skoraj rekla "demode", kljub temu, da naredi, če ji dovoliš velikanski grm oz se jo uspe postaviti ob steber tudi do 2,5m. meni je najlepša ko ji prepustiš, da veje prosto padajo do tal. lpvoda
_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)