Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katera rastlina je to?

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Semena se razširjajo na različne načine, lahko s ptiči, lahko na dlakah živali, lahko raznašajo glodalci,..... Običajno raste na travnikih.
Morda ga samo opazil nisi. Po travnikih je veliko njegovega soeodnika, kobulastega pričjega mleka, Ornithogallum umbellatum, tega gotovo poznaš.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

metuljc je napisal/a:

Morda ga samo opazil nisi. Po travnikih je veliko njegovega sorodnika, kobulastega pričjega mleka, tega gotovo poznaš.

Po travnikih lahko hodim samo kadar nič ne raste ali je pokošeno. Tako da ga sploh ne poznam.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Čisto šibkega znanja sem pri rožicah Rolling Eyes . Kaj je tole? Kar zraslo je na gredici, kjer so bile lani različne rože (mešano seme iz Hoferja), a te niso bile med njimi, vsaj ne spomnim se jih Wink . V živo je barva še bolj bleščeča.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc

copatka

Metuljc, hvala za ekspresni odgovor!! Smile . Je pa naš divje oranžen, najbrž je barva odvisna tudi od zemlje in drugih pogojev. Firbcam zato, ker mi je noro všeč._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
copatka

Ko sem prebrala debato na povezavi, ki si mi jo dala, sem prišla do zaključka, da je pri nas najbrž tole, ker cveti oranžno:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Erysimum_cheiri_gold_garden_flowers.jpg
http://www.houseplantsguru.com/wallflower-cheiranthus-cheiri

Vsekakor je zelo lepo Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Nisem prepričana, da je to to. Po listih sodeč.
Jaz imam pa rezano vijolično takšno. So jo nasuli na travniku, skupaj z novo zemljo... Confused
metuljc

copatka, takole pisani so lahko.
copatka

Še dobro, da so moje oranžne - se mi zdijo najlepše Very Happy_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Jaaa!
Takole imam:
http://www.njuskalo.hr/sjeme-sadnice/cheiranthus-winter-joy-seboj-trajnica-oglas-9729160
Odgovori