Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Plesen se širi.Bomo videli če bodo alge kaj pomagale._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Počasi konec veselja sedaj pa res dobesedno čez noč! Me mine dobedeno!
image host
image host
image host
image host_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Nazadnje urejal/a pajo 05 Jun 2016 13:48; skupaj popravljeno 2 krat
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Ojoj, sočustvujem s tabo Crying or Very sad_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Joj Pajo, mene je zabolelo, kako šele tebe. Se kar bojim kaj bo. Konec koncev pa ni čudno, saj je dež na dež, pa žgoče sonce. Pri nas pa še dežja ni, je samo toliko, da ni asfalt kapljica do kapljice. Zraven pa sonce sije.
Sočustvujem s tabo in te pozdravljam
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Moji paradajzi so sedaj odzunaj že dobre 14 dni pa se ne premaknejo nikamor v višino. Zrasli so le za kake 5-10cm. Pokriti so z slamo in zemlja pod njo na 15 cm globine ima izmerjenih 16-17°C. Danes zvečer pognojim da vidim če bo kaj pomagalo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Cinija1, gledam dol na Žalec v soncu - pri nas pa dež, dež, dež ... Crying or Very sad_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Trocki, po moje si jih prezgodaj zastrl s slamo in bi jim bilo topleje brez. Tudi moji zunanji so še bolj počasni, a bo že, samo da se še malo ogreje.
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

Plamenka je napisal/a:
Trocki, po moje si jih prezgodaj zastrl s slamo in bi jim bilo topleje brez. Tudi moji zunanji so še bolj počasni, a bo že, samo da se še malo ogreje.

Vprašanje če. Tudi ko izmerim temperaturo tal tam kjer ni zastirke ima ta 17°C. Pa saj to je že temperatura pri kateri bi mogli lepo rasti. Bom pa malo razgrnil slamo ko bo kaj topleje in sončno. Ali pa zaliješ z vodo ki ima 25-30°C pa se hitro segreje zemlja. Smile
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Svoje paradižnike pustim čisto pri miru. Z vročo vodo ne bi zalivala okoli njih, ker je lahko prehitra sprememba temperature. Sonce zemljo ogreva postopoma.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Trocki: Zgodnje zastiranje s slamo je imelo pri meni enake učinke, kot jih opisuješ zgoraj. Od takrat dalje površino, namenjeno paradižnikom, pokrijem že marca s črno folijo, pokrita ostane do sajenja. Če jo je vmes treba prezračiti, folijo začasno odstranim in potem vrnem nazaj. Letos se jim sprememba "okrog nog" praktično ni poznala. Rastli so naprej v enakem tempu, kot v loncih.

Morda so k temu kaj pripomogle še mikorizne glive???

Zastrla jih bom šele, ko pritisne taprava vročina.
Odgovori