Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2016
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Lani sem česen sadila jeseni, kar sicer ni bila praksa pri nas. Kaj sem sadila, ne vem več - dvojen bolj debel in en drobnejši, z našega vrta, ki ga imamo že vsa leta, mislim. Debeli je prav postaven, na koncih listi malo rjavijo, drugega ni. Drobni ima zelo drobne tudi liste, kaj je/bo v zemlji, se bo še videlo. Na eni gredi sem jih pa namenoma površno pobrala in so očitno ostale tri, štiri glavice, ki so lepo odgnale. Eno sem danes z vilami izpulila, ker sem rabila prostor: za tanke liste je imela nepričakovano velike glavice, šest, pa še en psk nastavljen.
Zanimivo je tole gojenje česna, res!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Zanimivo je tole gojenje česna, res!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Povezava med debelino stebla in velikostjo glavice ni vedno premo sorazmerna. se mi je že večkrat zgodilo, da sem izpilila kakšen česen z zeloo debelim steblom (sem mislila, kakšnega orjaka bom zagledala), pa je bila glavica le malo širša od stebla. Drugič pa sem izpilila rastlino s tenkim steblom, a je imela v zemlji pošteno veliko glavico._________________naredimo svet lepši
Pski so letos (po mojih izkušnjah) pozneje, kot prejšnja leta. Tudi pri meni so začeli poganjati. Če ne potrebujemo sadilnega materiala, odstranimo vse pske, drugače pa jih na močnih rastlinah pustimo, da dozorijo.
Z odstranjevanjem bom počakala na bolj suho vreme. Če se bo le dalo, jih bom trgala na dan za korenino._________________naredimo svet lepši
Z odstranjevanjem bom počakala na bolj suho vreme. Če se bo le dalo, jih bom trgala na dan za korenino._________________naredimo svet lepši
Danes sen potrgala skoraj vse pske, res so letos malo pozni. Česen je lep, zdrav, tudi tisti lilijski hrošč je premagan, danes sem našla le dva, ličink pa še ni.
Nekaj malega imam nasajenega Anke od brb, pa je vse na izgled enako mojemu česnu. Rje ni videti, okopala sem ga že večkrat, zemlja je primerno vlažna, ker sicer večkrat dežuje, a malokrat zelo obilno. Je pa v teku dneva tudi dvakrat sonce in dvakrat dež, kar je za razne bolezni sicer ugodno, a zaenkrat se zunaj vse lepo drži, izjemno raste._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Nekaj malega imam nasajenega Anke od brb, pa je vse na izgled enako mojemu česnu. Rje ni videti, okopala sem ga že večkrat, zemlja je primerno vlažna, ker sicer večkrat dežuje, a malokrat zelo obilno. Je pa v teku dneva tudi dvakrat sonce in dvakrat dež, kar je za razne bolezni sicer ugodno, a zaenkrat se zunaj vse lepo drži, izjemno raste._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Tudi jaz sem začela rezati pske. Pazim, da jih režem v suhem času dneva, tako gre stvar bolj počasi - jih imam veliko za prezat.
Včeraj sem česen škropila s sodo. Odkrila sem nekaj rastlin, ki imajo že malo rjaste liste. Namen imam jutri, ko bo ves dan suho vreme, odstraniti rjaste liste, ker se bojim, da bo rja naredila preveč škode - do pobiranja česna manjka še 1.5meseca, če bo tako kot prejšnja leta. Drugače pa je česen lep. Mislim, da mu listnata zastirka zelo dobro dene._________________naredimo svet lepši
Včeraj sem česen škropila s sodo. Odkrila sem nekaj rastlin, ki imajo že malo rjaste liste. Namen imam jutri, ko bo ves dan suho vreme, odstraniti rjaste liste, ker se bojim, da bo rja naredila preveč škode - do pobiranja česna manjka še 1.5meseca, če bo tako kot prejšnja leta. Drugače pa je česen lep. Mislim, da mu listnata zastirka zelo dobro dene._________________naredimo svet lepši
Cinija1, ali nisi malo prezgodaj populila česne - so pa res lepi. Moji so še čisto zeleni. Le tiste "travice" zrastle iz najbolj drobnih čebulčkov so že kar lep čas poležene po tleh in začenjajo počasi rumeneti.
Na njivi, jasno, nisem imela časa, da bi potrgala rjaste liste, zato se rja počasi širi. Vendar je zaenkrat velika večina česna še zdravega, zelenega. Tako, upam, se še debeli. Pske sem porezala na treh greda, na četrti sem jih pustila za seme._________________naredimo svet lepši
Na njivi, jasno, nisem imela časa, da bi potrgala rjaste liste, zato se rja počasi širi. Vendar je zaenkrat velika večina česna še zdravega, zelenega. Tako, upam, se še debeli. Pske sem porezala na treh greda, na četrti sem jih pustila za seme._________________naredimo svet lepši