Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Muha, tudi pri meni je nekaj cvetov posušenih, čeprav niso tako visoke temperature. Je pa vreme muhasto. Dežuje, potem pa posije sonce. In to še posebej za zunanje paradižnike ni v redu. Zaenkrat je videti, da jih to še ne moti preveč. Vsake toliko zunanje preventivno poškropim z biosodinim fungicidom. Tiste v rastlinjaku sem morala pa z Neemovim tonikom, saj kljub vlažnemu vremenu rastlinjakov ščitkar leta naokoli.
Copatka, upam, da bosta uspela popraviti. Samo, da so paradižniki še v redu.
Copatka, upam, da bosta uspela popraviti. Samo, da so paradižniki še v redu.
Plamenka, pa saj to je prava paradajz džungla pri tebi, , čestitam!
Moji so vsaj pol manjši, pa še pere jih vsak dan. Že razmišljam o kakšnem rastlinjaku za drugo leto in me zanima, ali lahko res brez strahu posadiš paradiżnike tako blizu skupaj, kot je videti na sliki pri tebi?_________________kar zraste pač zraste
Moji so vsaj pol manjši, pa še pere jih vsak dan. Že razmišljam o kakšnem rastlinjaku za drugo leto in me zanima, ali lahko res brez strahu posadiš paradiżnike tako blizu skupaj, kot je videti na sliki pri tebi?_________________kar zraste pač zraste
Plamenka, sva se odločila, da bo letos še enkrat odkrit . Za v našo vetrovno klimo morava pogruntati kakšno boljšo rešitev, sicer nama bo naslednjič spet vse potrgalo in odneslo._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Rade je napisal/a: |
Plamenka, pa saj to je prava paradajz džungla pri tebi, , čestitam! Moji so vsaj pol manjši, pa še pere jih vsak dan. Že razmišljam o kakšnem rastlinjaku za drugo leto in me zanima, ali lahko res brez strahu posadiš paradiżnike tako blizu skupaj, kot je videti na sliki pri tebi? |
V rastlinjako so lahko tudi samo 40 cm narazen. Vsako leto jih imam približno tako skupaj, pa so doslej preživeli. Na spodnji sliki je videti zelo gosto, ker so se palice povesile druga k drugi. Ko jih privezujem, jim potrgam nekaj zalistnikov in nekaj listov, da je bolj zračno. To moram spet narediti, danes ali jutri.
Pajo, to je pa res katastrofa, še nisem videl takšnega opustošenja med paradajzi, sicer pa vse skupaj sploh ne zgleda kot paradajz, ja kje so pa prekle? Vprašanje, kaj je ostalo po tem v zemlji, kar lahko prenese bolezen tudi na naslednje leto. Jaz bi naredil premor na tej gredi in bi posadil paradižnike drugo leto nekam drugam, sem pa mogoče kakšno drugo kulturo, pa ne slučajno krompirja!_________________kar zraste pač zrasteNazadnje urejal/a Rade 17 Jun 2016 13:15; skupaj popravljeno 1 krat
Plamenka, mogoče drugo leto, letos ne bo zneslo . Pri nas je malo komplicirano, ker imam gomilasto gredo, ob njej dve ozki potki ... vse skupaj je pa v bregu . Na strani 44 je fotka. Morava dobro preštudirati, preden se ponovno česa lotiva ... Kar je na hitro, odnese veter .
Joj, Pajo, a tole je zakrivila voda??_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Joj, Pajo, a tole je zakrivila voda??_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-