Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
brbr je napisal/a: |
Pajo, zanimiv recept, žal pa nimam izkušenj z njim. Ivčk, ko si že omenila balkonske paradižnike - letos jih imam prvič in me zanima, ali se kaj odstranjujejo zalistki ali ne. Glede škropljenja, pa mislim, da ni čakati do jutri - je čas polne lune, bilo je veliko dežja in v taki kombinaciji so glive še posebno "poskočne". |
Brbr, pri balkonskih paradižnikih zalistnike puščaš pri miru, ker se tako rastlina lepo razbohoti in čudovito obrodi. Če je goščava vseeno prevelika, odstrani odvečne LISTE, ne zalistnikov!
Včeraj nisem mogla škropiti, ker sem morala popoldan v službo, danes pa sem paradižnike privezala in obtrgala ter odstranila vse bolne liste.
Na srečo je bilo le nekaj stebel resneje prizadetih, zato sem ta ostrgala z nožkom in obilno premazala s sodino pasto (soda bikarbona +malo vode).
Ker sem na tesnem s časom in je bilo to opravilo najnujnejše, bo špricanje počakalo do jutri. Zaenkrat sem zadovoljna, je izgledalo mnogo huje, ko sem po mokrem vremenu hodila gledat moje paradajzke.
Zdaj pa prihaja vročina, ki bi paradižnikom morala dobro deti. Jutri torej dobijo Cuprablau, čez en teden pa sodo zmešano s Protifertom, da pridejo malo k sebi..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk, lani sem imela en Iva's Red Berry, ki mi je noro rasel in rodil. Letos bi ga rada malo omejila, ker mi je lani zaprl pot na vrt . Kako naj delam? Odstranjujem zalistnike, vrhove? Ali naj samo postavim žičnato ograjo okrog njega, da ne bo šel tako v širino?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ekola, paradižniki na vrtu sfrizirani, popoldne dobijo BSF. Se mi je včeraj po dežju ob pogledu nanje zdelo stanje bolj klavrno, pa ni tako hudo. Prvi znaki zgodnje KP, ampak le na listih, stebla in peclji so brezhibni. Najbolj prizadet je bil en Goldfisch.
Nujno bi jih bilo treba že zdavnaj privezati, a jih bom šele danes, ker je stalno deževalo. Medtem so nastavili prve plodove, v enem na Tlacolula Ribbed sem našla gosenico.
Lončnim sem sproti trgala odvečne liste, ker imajo malo nadstreška in jih ni tako močilo, in so vsi OK. Komaj čakam, da začnejo kazati barvo.
Nujno bi jih bilo treba že zdavnaj privezati, a jih bom šele danes, ker je stalno deževalo. Medtem so nastavili prve plodove, v enem na Tlacolula Ribbed sem našla gosenico.
Lončnim sem sproti trgala odvečne liste, ker imajo malo nadstreška in jih ni tako močilo, in so vsi OK. Komaj čakam, da začnejo kazati barvo.
Pajo kakšna škoda :( Žal nimamo več nobene sadike, bi ti z veseljem kakšno odstopil, razen če ne želiš kakšnega "divjaka" sem jih nekaj za hec med čiščenjem paradjzov potaknil pa so se primli
No nekaj slikic naše "paradajz farme" Vse skupaj smo zanjič šteli je okoli 100 sadik.
tole so supersweet 100, 6 rastlinc plus nekaj divjakov podtaknjenih okoli, rastejo ko zmešani, smo jih zadnje dali v zemljo, nekaj jih je še v gredici pod češnjo :P
tole pa je pa še del ostalih, različne vrste, noben ne ve kaj so... Ostali pa so še okoli kakšnih dreves, nekaj smo jih dali h krompirju, ko smo prve "patatine" ven izkopali, pač malo naokoli, kar jih nismo uspeli raztalati smo jih dali "kar tako not"
No nekaj slikic naše "paradajz farme" Vse skupaj smo zanjič šteli je okoli 100 sadik.
tole so supersweet 100, 6 rastlinc plus nekaj divjakov podtaknjenih okoli, rastejo ko zmešani, smo jih zadnje dali v zemljo, nekaj jih je še v gredici pod češnjo :P
tole pa je pa še del ostalih, različne vrste, noben ne ve kaj so... Ostali pa so še okoli kakšnih dreves, nekaj smo jih dali h krompirju, ko smo prve "patatine" ven izkopali, pač malo naokoli, kar jih nismo uspeli raztalati smo jih dali "kar tako not"
Hvala za prijaznost. Sedaj jih nekaj imam in so bili takoj ko sem jih dal v zemljo pošpricani z EM Ogrodom. Za 1x deluje bomo pa videli kaj bo čez čas._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.