Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2016

Odgovori
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Pri nas zaenkrat vse ok, Majdrini paradajzi čudoviti, vsi z lepimi plodovi, tudi moji lepo napredujejo, vsi cvetijo._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Pri meni paradajzi norijo, da jih ne uspem krotiti. Dvakrat spregledaš zalustnik in je tak, da ni za verjeti, spodaj debel za mezinec, pol m višje za moj skromen sredinec. Resda je bilo dobro pognojeno, ene 3 tedne pokrito s polivinilom. Ko sem jih dal pa ven, pred zadnjo ohladitvijo, so bili pa vedno bnolj bogi, spodnji listi vsi rjavi - saj sem objavil slike.
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Se komu sanja, kaj za vraga bi tole lahko bilo ?
Nek mikro paradižnik, ki se ga kupil na BTC tržnici in pozabil vprašati, katera sorta je.
En plod že rdeči in bo zrel imel premer približno 2,5 - 3cm ( se ga ne vidi, ker se skriva nekje spodaj v goščavi ... heheh ).

Nanook

Odgovor Napisal/-a Nanook »

Sama sem semena točno takega paradižnika dobila pod imenom Red Robin oziroma Red Roobin.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

evo, uspel sem najti trenutek suhega vremena med nočno nevihto in prihajajočo popoldansko nevihto, pa sem jih malo poslikal - rdečih še ni na žalost, lani prav na današnji dan pa so že bili

če koga zanima, pelat Elba je v sredini desno, rodi tudi so 80 pelatov na eno rastlino_________________kar zraste pač zraste
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Rade je napisal/a:
če koga zanima, pelat Elba je v sredini desno, rodi tudi so 80 pelatov na eno rastlino

Me zanima, ja Wink ,

s pelati na splošno nimam sreče. Kako visok pa pride ta paradižnik?_________________mfranc
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Nanook je napisal/a:
Sama sem semena točno takega paradižnika dobila pod imenom Red Robin oziroma Red Roobin.

Aha, res bi lahko bil tale. Sicer je vprašanje, koliko podobnih še obstaja ...
Hvala.

Je, pa res zelo simpatična sorta. Komaj čakam, da se plodovi obarvajo !
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Andrej, tudi Micro Tom je take rasti. Pa najbrž še kateri.
Rade

Odgovor Napisal/-a Rade »

Mfranc, ni problema, seme imam še lansko na zalogi, seveda pa ga bom pridelal tudi letos. Lani na treh sadikah v povprečju pridelal po 70 pelatov. Za solate ni kdo ve kaj dober, za omake pa fantastičen, lahko pripraviš samega za npr pica polivko, lahko pa dodaš še čebulo in papriko in narediš super osnovo za omake.

V glavnem res toplo priporočam!_________________kar zraste pač zraste
Nazadnje urejal/a Rade 07 Avg 2016 11:42; skupaj popravljeno 1 krat
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

No pri meni je letos vrt v drugem planu. Ampak zaenkrat so paradizniki zdravi, tako da upam, da nekaj bo Very Happy

Imam kar nekaj dwarf sort, ki se kljub pomanjkanju pozornosti dobro drzijo - se mi sploh zdi, da ce se paradizniku ne mores veliko posvecat, so te sorte bolj primerne.

Rade - tudi jaz bi se priporocila za kaksno seme tega pelata. Na splosno svezega pri nas ne pojemo veliko, veliko pa porabimo omak. Za omake imam letos posajene tele sorte: Auria, Korean Long, Rinaldo in Fr. Grozdevoy (no v originalu se napise: Французский гроздевой, ce bi kdo rad googlal). Opalko pa so ptici pokoncali kmalu, ko sem jo presadila na prosto Evil or Very Mad
Nazadnje urejal/a Novinka 26 Jun 2016 20:15; skupaj popravljeno 3 krat
Odgovori