Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2016
Brbr - moja česnova mentorica, letos je pa anka moj ponos . Krasna je videti, peske bom pobrala, ko neha liti. In včeraj sem porabila zadnjo glavico svojega lanskega česna - brez kalčkov in čisto sočen .
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Oh, kako me to veseli, Copatka. . Mislim pa, da bo pri tebi dozorela malo kasneje - glede na to, da so pski še dokaj majhni (predvidevam, ker jih ne vidim). Izgleda naravnost fantastično. Če bo taka še pod zemljo, potem boš lahko pripravila veliko tistih okusnih piščancev s česnom....
Tudi mi še jemo star česen. Ker pa smo za domačo rabo obdržali samo najslabše, so temu primerno zdaj že precej zmahani - glavice razpadajo, veliko strokov je izsušenih,... Pa vendar bo zaloga zdržala še ta mesec, kolikor manjka do pobiranja letošnjega pridelka._________________naredimo svet lepši
Tudi mi še jemo star česen. Ker pa smo za domačo rabo obdržali samo najslabše, so temu primerno zdaj že precej zmahani - glavice razpadajo, veliko strokov je izsušenih,... Pa vendar bo zaloga zdržala še ta mesec, kolikor manjka do pobiranja letošnjega pridelka._________________naredimo svet lepši
Brbr, prejšnja slikca je stara par dni, sem šla pa zdajle, med dvema nalivoma, narediti novo, kjer se vidijo tudi pski .
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uh, dosti manjši so kot pri meni. Moji so že dvakrat zaviti, eni se pa že postavljajo pokonci in se izravnavajo. Letos sem jih prepozno začela rezati (zaradi mokrega vremena). Drugo leto bom porezala že čisto mlade - manjše kot so tvoji zdaj, ker jih je preveč, škoda mi jih je metat proč, ljudje pa jih še premalo poznajo, tako zanimanja zanje ni prav veliko..._________________naredimo svet lepši
Pri meni rahel napad rje, potrgala sem okužene liste, počakam še kakšen teden potem gre česen ven. Slonova noga je dozorel._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
(klik na črno polje)
Lp Magnolija
Ampak za z jajčki so ravno pravi, a ne? Jih bom porezala, takoj ko neha padati. Najbrž bodo jutri za kosilo. _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Mi jih jemo na vse mogoče načine. Zadnji hit so narezani na drobno in dodani v zadnji fazi pečenja krompirja (jaz pečem krompir tako, da ga najprej opečem z vse strani, da se napravi kožica, potem ga zalijem z vodo, solim in dodam želene dišavnice - zadnje čase veliko narezanih pskov. potem pečem še toliko časa, da voda izpari. V tem času so tudi pski lepo mehki. Joj, se mi že sline cedijo...._________________naredimo svet lepši
Takole, še moje poročilo. Po dveh tednih odsotnosti in seveda brez nadzora se je rja kar razpasla. Bolj ali manj rjastih je približno polovica listov. Portgal sem še preostanek pskov kolikor nisem uspel prej. Sedaj upam, da bodo listi zdržali še kakšen teden ali raje dva, da se česen odebeli. Točle vreme nam sicer nič kaj ne gre na roko. Poleg tega pleveli veselo rastejo, da je kaj. Ena srednje zgodna sorta česna, ki ne dela pskov se kar izgubi v plevelu.
Copatka, lepo izgleda tvoj česen. Očitno pri vas rja nima ustreznih pogojev ali pa v zraku ni spor teh gljiv.
Copatka, lepo izgleda tvoj česen. Očitno pri vas rja nima ustreznih pogojev ali pa v zraku ni spor teh gljiv.
Tudi moj česen Anka je letos krasen. Lep, močan, lepo modrikasto zelen, skoraj nič še ne rumenijo listi, morda malo konice. In letos sploh nisem imela zastirke. Se pozna, da je ves čas fino zalivalo, da je lahko lepo naredil (opomba: pri nas je zemlja zelo odcedna in vsa voda takoj odteče, zato je kaj hitro premalo mokro)
Pske sem že porezala, le par najmočnejših pustila za sadit v jeseni.
Imam tudi par deset glavic nekega drugega zgodnjega česna, ki pa je zdaj že za pobrat. Še kakšen dan počakam, da ne bo več tako mokra zemlja, potem pa hitro ven z njim. Bom dala kako fotko gor
Par glavic sem izpulila za probo že pred dežjem in je krasen, zgledno debel česen. Zelo sem zadovoljna
Pske sem že porezala, le par najmočnejših pustila za sadit v jeseni.
Imam tudi par deset glavic nekega drugega zgodnjega česna, ki pa je zdaj že za pobrat. Še kakšen dan počakam, da ne bo več tako mokra zemlja, potem pa hitro ven z njim. Bom dala kako fotko gor
Par glavic sem izpulila za probo že pred dežjem in je krasen, zgledno debel česen. Zelo sem zadovoljna