Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Ja, v mislih sem imela seme. No, potem bom pa še malo počakala s setvijo. Sejala bom pa tero in holandsko čebulo. Smile_________________Smeh je sončni žarek duše.
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Nasvet bi rabila, kako naj si pomagam s plesnijo, ki je prizadela liste?

Hvala,_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moja je danes postala takale:

Tudi plesen ali ne? In kaj storiti, če je? Poleg tega, da sem že naročila suho vreme Rolling Eyes _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Sicer, ne vem, kakšna plesen napade čebulne liste, a jaz bi uporabila naše standardne pripravke (preslico, mleko, sodin pripravek, cimet,...)

Lpmami, kolikor vidim, se mi zdi tvoja čebula čisto v redu Embarassed_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

No, konice listov se sušijo. Ko jih je še namočilo, ni zgledalo nič lepo in sem se ustrašila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Jaz mislim, da je tole sušenje konic posledica dozorevanja čebule in ničesar drugega._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Iz tvojih ust v Božja ušesa!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Moja zadnja lanska čebula Smile
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
brbr

Včeraj sem pobrala letošnji pridelek čebule (Belokranjka in Ptujska rdeča). Tako lepe čebule nisem še nikoli pridelala, tako kar pokam od zadovoljstva. Je pa bilo tudi pri meni kar nekaj čebul pojedenih... Ker je rastla poleg krompirjeve grede, me prav zanima, koliko krompirja bom sploh izkopala - je imel tale jedec čebule po mojem vsak dan za kosilo krompirjevo solato Laughing_________________naredimo svet lepši
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Zjutraj sem pobrala eno vrsto rdeče ptujske čebule (lani vzgojila male čebulčke za sadit). Sedajle pa tik pred dežjem, pravzaprav me je že malo namočil po grbtu, pa še drugo vrsto. Sedajle skoraj sonce sije, no nekaj se sili sijat, dežja konc. Ni trajalo 15 minut. Imam še eno vrsto belokrajnske in pa nekaj še od Metuljc.

Takšne čebule, kot jo imam letos, je v svoji vrtičkarski karieri nisem imela. Bog daj, da bo tudi zdržala. Vkolikor bo pa začela gniti, jo bom pa prepražila in v kozarčke, nekaj pa v posodice pa v zamrzovalnik.
Škoda bi bila, da zgnije.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori