Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Moj skalnjak, ženine rože in vse kar leta in lazi naokoli

Odgovori
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Nekaj me zanima.
Trajnice sem sadil, da vsako leto na novo ne sadim in presajam. Najlepše so "delale" na začetku, zdaj nekaterih ni več toliko, kot jih je bilo, drugih pa precej več. Tu in tam jih malo nahranim z biogreno, parkrat sem jih tudi z mineralnim gnojilom. Kako to počnete ostali? Koliko dodajanja gnojil je primerno, ali po gnojenju rastline kaj stresete, da briketi popadajo z njih (homulice, na primer), jih splaknete s pošteno vodno prho, da jih gnojilo ne zažge...?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Homulic nikoli in nikjer ne gnojim.

Nasploh moj improviziran skalnjak s klinčki, spomladanskimi blazinastimi rastlinami, netreski, rumeno delospermo in nekaj drugimi sočnicami še ni videl gnojila, razen pepela.
Izjema: k vijoličasti delospermi, ki se je izkazala požrešna na hranila in k planikam dodajam kompost. To je vse, kar dobijo.

Enako, kot z rastlinami na skalnjaku, ravnam s tistimi na brežini pred hišo: krvomočnice, homulice, jesenske astre, sivke, nekaj irisov, botaničnih tulipanov in drugih skromnih naseljencev.

Drugo je obrobek, kjer rastejo potonke, lepe očke, hibiskusi, narcise, krokusi, tradeskancije, hoste in enoletnice. Tam vsako pomlad potresem nekaj briketiranega kurjega gnoja.
Robertino

Tole mi cveti te dni.

Za spremembo enkrat od zadaj.

Lani sem posadil samo eno sorto, letos cvetita dve podobni. Vsaj meni se zdi tako. Ena ima cvetove samo rumene, druga pa pisane. Sem kaj spregledal?

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kaj lahko človek reče drugega, kot Čudovito
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
mil

Odgovor Napisal/-a mil »

Pozdrav

Hvala za užitke, ki nam jih nudiš s prekrasnimi posnetki

Lepo bodi, Mil
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Robertino je napisal/a:

Lani sem posadil samo eno sorto, letos cvetita dve podobni. Vsaj meni se zdi tako. Ena ima cvetove samo rumene, druga pa pisane. Sem kaj spregledal?

Nič nisi spregledal. Tem sortam rudbekij je spreminjanje barv pri naslednjih generacijah hobi. In ravno to je meni pri njih najbolj zanimivo. Nikoli ne veš, katere barve bodo cvetovi in ali bodo enojni ali polnjeni.
Robertino

Muha, hvala za razlago.

Še današnje razmočene.

Nisem ga iskal, a sva se vseeno srečala.
Drži se pod rastlinico, a dežju ne more ubežati.

Gozdne jagode imam vsepovsod, tale je sveže sveža in posebno sočna.

Vidim vas, vidim vas. Very Happy

Robertino

Rmani so v polnem cvetu. Največ je belih, lanskoletni rdečkasti, rjavi in vijolični se še odpirajo, je pa nekaj takih, kakršnih nisem sadil. Muha, tudi tukaj se je pokazalo, da potomci tudi niso enaki staršem.

Nazadnje urejal/a Robertino 03 Jul 2016 14:32; skupaj popravljeno 4 krat
Robertino

Nekaj je narobe, a ne vem kaj. Namesto druge vrstice bi morala biti še ena slika, a se izpiše nesmiselno besedilo. Sem na novo naložil slike, na novo kopiral sem v svoje okno, a je isto. Kar je modro obarvanega besedila lahko urejam, NE SMEM POVEDATI pa ni možno izbrisati ali zamenjati. Kakšna razlaga zakaj?

Uporabniški avatar
muha
Site Admin

V takih primerih odkljukaj pod prispevkom okence Izklopi Smeške. V prvem prispevku pri rmanu sem ti ga že jaz, tukaj v drugem ga odkljukaj sam - za vajo. Občasno se zgodi, da je v kodi slike enaka kombinacija, kot v kodi smeška. Konkretno tukaj gre za dva zaporedna x.
Odgovori