Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
česnovi popkii/pski
Danes sem jih (po nasvetu brbr) zmiksala, skupaj z malo soli in oljčnim oljem. Super zadeva, močan česnov okus, so me vsi spraševali, če sem dodala tudi česnova zrna.
Na kak cm narezani, shranjeni v oljčno olje in malo posoljeni, v hladilniku počakajo tudi celo leto. Dobri za v omake, zelenjavne juhe,..........
Tole mora biti tudi zelo dobro.
Na kak cm narezani, shranjeni v oljčno olje in malo posoljeni, v hladilniku počakajo tudi celo leto. Dobri za v omake, zelenjavne juhe,..........
Tole mora biti tudi zelo dobro.
Ja tale zmiksan česen - pesto je res zelo dobra stvar. Jaz ga uporabljam kar za namaz na kruh. Drugače je pa odličen za pripravo polivke za testenine. Moji degustatorji so imeli samo eno pripombo - kot namaz je imel preveč trdih delcev. Moram drugo leto pske pobrati prej, ko so še čisto mladi in mehki. Zdaj moram samo še ugotoviti, ali se tak shranek lahko hrani izven hladilnika ... V ta namen en kozarec hranim na pultu v shrambi. Po dobrem tednu še nič ne kaže, da bi se v kozarcu kaj dogajalo..._________________naredimo svet lepši
Ne razumem, kaj bi bilo treba ostrgati Če jih miksam, za pesto, dam kar cele, ali pa narezane na večje kose. Če pa jih spravljam v olje ali za v zmrzovalnik, potem jih smo na drobno narežem (slike sem enkrat objavila v temi česen). Narežem vse, stebla in popke. Edino tisti sabljasti del v podaljšku popka odstranim, ker se mi zdi nekako žilast. Rezanje na drobno je res malo zamudno. Priprava pesta pa je sila enostavna in hitra._________________naredimo svet lepši
Nič ne strgam, naredim kor brbr, odrežem le suh ovršni list popka in morda del stebelca na dnu, če je boil odrezan pred precej časa in je posledično suh. Včeraj sem miksala s palčinim miskerjem ob posatopnem dodajanju olja.
Res ne razumem, cinija, o kakšnem strganju govoriš. Zoprno je edino, če režeš stebelca, ki se zvijajo, zato jih jaz najprej narežen na krajše kose.
Res ne razumem, cinija, o kakšnem strganju govoriš. Zoprno je edino, če režeš stebelca, ki se zvijajo, zato jih jaz najprej narežen na krajše kose.