Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2016
Rade je napisal/a: |
sedaj pa sonce in temperature preko 30 stopinj |
Lepo!!! Naslednjih 5 dni naj bi bilo vroče in večinoma suho. Super, da ne bo treba kar naprej nekaj škropiti, pa še kakšni zgodnejši bi znali že začeti z zorenjem. Seveda mislim na tiste, ki nismo izvajali kakšnih posebnih zgodnjih "vragolij"
Moj paradižnik sem zdaj že 2x v enem tednu poškropila z mešanico sode, alg, kalcija in mleka, bolezen v plastenjaku je uspešno ustavljena, zunanji pa itak niso oboleli in so prekrasni. Zadnji dan junija sem začela pobirati šele Sweet orange cherry in Gold Nugget, debelejše sorte pa se še kar debelijo in zaenkrat nič ne zardevajo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Bicikel je napisal/a: |
Lepo!!! Naslednjih 5 dni naj bi bilo vroče in večinoma suho. Super, da ne bo treba kar naprej nekaj škropiti, pa še kakšni zgodnejši bi znali že začeti z zorenjem. Seveda mislim na tiste, ki nismo izvajali kakšnih posebnih zgodnjih "vragolij" |
Bodo, vsaj pri meni so začeli zoreti sejani sredi marca, na katerih nisem izvajala zgodnjih vragolij.
Tole so prvi primerki, istočasno v rastlinjaku, zunaj in v loncu.
Sicer pa plesen tudi mene ni obšla. Zunaj sem jo zaenkrat uspešno odpravila z bio sodinim fungicidom in se po 4 dneh ni več pojavila. Je pa plesen na nekaterih paradižnikih v rastlinjaku. Pa čeprav so razredčeni, zračni...Nič mi ni jasno. Na parih paradižnikih je tudi na steblih. Ostrgala sem z nožkom, namazala s sodo, poškropila z mešanico Neem tonika, sodinega fungicida in kalcija. Upam, da jim škropljenje ne bo škodilo. Zakaj imam plesen v rastlinjaku, mi pa ni jasno.
Plamenka, pri tebi bo pa kmalu za lepo paradajz solato, , čestitam za lepe paradajze!
Mislim pa, da vem zakaj se ti je plesen naselila tudi v rastlinjaku. Zračna vlaga je letos izredno visoka (pri meni so pred dvema tednoma v kletnih prostorih dobesedno švicale ploščice na tleh - zračna vlaga se je kondenzirala na hladnih ploščicah) in zato je tudi v rastlinjaku prišlo do dobrih pogojev za razvoj plesni. Pri blizu 100% vlagi ne rabi deževati, da je vse okoli vlažno._________________kar zraste pač zraste
Mislim pa, da vem zakaj se ti je plesen naselila tudi v rastlinjaku. Zračna vlaga je letos izredno visoka (pri meni so pred dvema tednoma v kletnih prostorih dobesedno švicale ploščice na tleh - zračna vlaga se je kondenzirala na hladnih ploščicah) in zato je tudi v rastlinjaku prišlo do dobrih pogojev za razvoj plesni. Pri blizu 100% vlagi ne rabi deževati, da je vse okoli vlažno._________________kar zraste pač zraste
Včeraj sem tudi pri sebi opazil nekaj obolelih listov s krompirjevo plesnijo v rastlinjakcu in prvo "lepotilno" pego zunaj na steblu sorte Apero. V rastlinjakcu sem močno zmanjšal goščo listov, Aperota pa ostrgal in posul s sodo.
Ker je bila zemlja že dokaj suha, sem vse izdatno zalil in rahlo (tekoče) dognojil. Upam, da bo to vsaj malo vplivalo na zdravje. Sicer pa itak sledi škropljenje s sodo najkasneje jutri.
Ker je bila zemlja že dokaj suha, sem vse izdatno zalil in rahlo (tekoče) dognojil. Upam, da bo to vsaj malo vplivalo na zdravje. Sicer pa itak sledi škropljenje s sodo najkasneje jutri.
-
- Kraj: Domžale