Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
42 days
Včeraj sem v večje lončke presadila 15 rastlin, ki jih vzgajam za zgodnje obiranje. Letos sem jih sejala 17.1 in 21.1. Vsi sejani 17.1. imajo že nastavljene popke ( po 8. oziroma 9. pravem listu)
Zaradi ne preveč dobrih pogojev, so rastline precej pretegnjene (kot vsako leto), a si kasneje vedno opomorejo.
Lpmami, enkrat aprila jih bom presadila v lončene cvetlične lonce premera 27cm in višine 25cm. Zakasnel odgovor, vem, a vseeno še dovolj zgoden, a ne?_________________naredimo svet lepši
Zaradi ne preveč dobrih pogojev, so rastline precej pretegnjene (kot vsako leto), a si kasneje vedno opomorejo.
Lpmami, enkrat aprila jih bom presadila v lončene cvetlične lonce premera 27cm in višine 25cm. Zakasnel odgovor, vem, a vseeno še dovolj zgoden, a ne?_________________naredimo svet lepši
Moji so vzklili v rekordnem času, v sedmih dneh . Vsa tri semena. Malo bom še počakala, preden izberem eno rastlinico, da jo bom crkljala naprej . Za več kot en malo večji lonček nimam prostora na oknu._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Copatka, kar vse tri obdrži. Saj jih boš kmalu lahko dala na prosto v toplo gredo. Če me spomin ne vara, si ene paradižnike sejala tudi tja, kot zimsko sejanje...
42 Days se splača ohranit, ker bo tudi zunaj zgodaj obrodil.
Lpmami, mislim, da bodo vesele podtikanja.
Mimogrede, sestri sem lani dala eno rastlino. Paradižniček ji je lepo delal vso sezono. Jeseni je lonec prestavila v spalnico, ki je na južni strani, vendar neogrevana. 42 Days je lepo prezimil in zdaj že cveti..._________________naredimo svet lepši
42 Days se splača ohranit, ker bo tudi zunaj zgodaj obrodil.
Lpmami, mislim, da bodo vesele podtikanja.
Mimogrede, sestri sem lani dala eno rastlino. Paradižniček ji je lepo delal vso sezono. Jeseni je lonec prestavila v spalnico, ki je na južni strani, vendar neogrevana. 42 Days je lepo prezimil in zdaj že cveti..._________________naredimo svet lepši
Ja, Brbr, vse druge paradižnike imam letos kot zimsko setev. Upam, da bodo uspeli, ker notri nimam nobenega razen 42 days.
Tvoja tri semenčka sem v precej velik lonec posejala bolj skupaj, da bi do konca v njem imela samo eno rastlino . Po tvojem nasvetu sem pa zdaj dve rastlinici malo prestavila in ju bom kasneje presadila v manjša lončka za v toplo gredo. V najslabšem primeru bom pač imela samo tri 42 days ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Tvoja tri semenčka sem v precej velik lonec posejala bolj skupaj, da bi do konca v njem imela samo eno rastlino . Po tvojem nasvetu sem pa zdaj dve rastlinici malo prestavila in ju bom kasneje presadila v manjša lončka za v toplo gredo. V najslabšem primeru bom pač imela samo tri 42 days ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Danes se je odprl prvi cvet na rastlini posejani 17.1. Glede na lansko leto, se je letos prvi cvet odprl opazno kasneje kot lani (setev: 22.1. odprt cvet: 24.3.). Mogoče zato, ker sem jih lani 1. pikirala prej - 11.2. in to v 1/2L lončke, letos pa 18.2. v 3dcl lončke. Drugo presajanje, v še večje lonce, sem lani opravila 18.3., letos pa 17.3._________________naredimo svet lepši