Ptičje krmilnice

Odgovori
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Super! Všeč pa mi je tudi tvoja krmilnica in način, kako si jo naredil. Si mizar ali si tisto ukrivljeno vezano ploščo kje dobil?
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Si dal cele orehe,ali očiščene?Sedaj ko sem videla tvoje slike,se mi zdi da so lansko zimo tudi pri meni nekaj lojnih pogač pojedle veverice.Nisem jih videla a kar nekajkrat so bile pogače odgriznjene,ovoj na tleh.Krivila sem miške,vendar jeverjetneje,da je bila tudi pri meni veverica.Žal je nisem videla.
Zavidam ti da si imel srečo, jo videl in lahko napravil nekaj lepih slik.
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Robertino je napisal/a:

Robertino, krasna družba in prelepe fotografije. Very Happy
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Peter je napisal/a:
Za čiščenje samo spiham ostanke semen v vrt, nič drugega.

L.p.

Nisem omenila, da imam krmilnico na balkonu v bloku. Če nima roba, mi ogromno leti po tleh balkona, če imam rob, pa manj. Če spiham, spiham sebi ali pa sosedu na balkon :-( Pa še zmoči se delno in se mokro niti ne da spihati. Nimam prave rešitve, ptičke pa vseeno krmim - imam pozimi vsaj kaj živega v vsem tem betonu._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Streha krmilnice je narejena iz ene škartirane krivljene vezane plošče, ki sem jo dobil v službi. Premazal sem jo samo s tikovim oljem za zunanjo uporabo, a mi je žal, da olja nisem malo obarval na rjavo.

Orehe in nekaj lešnikov sem dal v hišico cele, drugače so jih pred vevericama znosile šoje.

Imam kratek filmček, kako je veverica žonglirala z lojno pogačo, predno je odgriznila vrvico in celo pogačo v mrežici odnesla v gobčku par vej višje, kjer si jo je privoščila.

Drugače pa se nas ne boji, dokler jo opazujemo tudi pri odprtem oknu (so boljše slike), cca 7-8 metrov stran. Lahko jo gledamo, ogovarjamo, ji mahamo (da bi pozirala), če pa odpremo vrata na teraso, jo popiha v trenutku.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ob ogledu teh vaših prekrasnih krmilnic sem se spomnila, da je tudi moj mož naredil eno, ki jo ptički pridno obiskujejo, le slikati se pa ne pustijo, prej odfrčijo stran:
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

(sept.'14)
od sejanja mi je ostalo dober kilogram ovsa in sem ga nasul v ptičnico. Prvi teden nič, drugi malo, sedaj pa je že skoraj prazna. Sicer je kar nekaj ovsa po tleh, a mislim da so ga tudi ptiči dosti pojedli. Videl sem samo enega, a ga ne poznam: malo večji kot sinica, temno sive, skoraj črne barve, čez sredino en plav pas in pod njim en temno-oranžen pas.____________________
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

javrgar

ne; ta je preveč oranžen, tega bi si zapomnil. Po barvah je še najbolj podoben taščici. Bom nabavil še nekaj ovsa in ga poskusil slikati.____________________
javrgar

po slikah in opisih obnašanja sodeč gre za brgleza. Se pravi, da je znosil za celo ptičnico ovsa in ga zatlačil za lubje okoliških dreves. Dela to kar tako, nagonsko, ali shranjeno tudi dejansko kdaj porabi ?____________________
Odgovori