Lamprocapnos spectabilis/Dicentra spectabilis - srčki

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lep in košat, verjamem, da nisi mogla mimo. Dobro, da vem, da obstaja tudi rdeči. Moram malo popestriti moj sortiman. Od lani posajenih cveti samo rožnati, bel je pa že po rasti bolj ubogi.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ja, tudi moj beli je manjši od lepo razraščenega roza. Tale rdeči pa je kar močna sadika, je bil pa edini, ki je imel polno novih poganjkov, ostali so že odcvetali.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Roza sadika, kupljena pred par leti, je čudovito zacvetela, a jo je polomil sneg. Odlomljene vejice sem dala v vodo, da vidim, kaj bo.

Istočasno sem kupila tudi belega. Doslej ni bilo nič kaj od njega, že sem mislila, da ga je vzelo. Danes sem pa opazila eno mini cvetočo vejico Very Happy . Ravno tako mini, a vseeno malo večja, je vejica od Plamenkinega rdečega. Ta rdeči ima poleg cveta nekaj lepih vejic - dober obet za prihodnje leto, upam. Za več volje sta dobila nekaj spodbude v obliki gnojilnih kapsul.
Uporabniški avatar
Plamenka

Beli se bo sigurno razrasel, čeprav se mi zdi, da je počasnejši od roza. Svoja dva sem porezala, ker mi ju je polomil sneg. Rdeči se je letos lepo razrasel. Je manjši od onih dveh, zdi se mi ravno pšrave velikosti. In zanimivo, sneg ga ni polomil in še zdaj lepo cveti.

Nekaj srčkov se mi je zgleda zasejalo, vsaj listki so podobni.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Moji srčki so se zbudili šele te dni.

Par let star, kupljena korenina, dobro se drži že od začetka

istočasno kupljen, prva leta je komaj preživel, letos je že v boljši kondiciji.

Tegale mi je dala Plamenka. Prvo leto je preživljal presaditveni šok , letos je že malo bolj zaživel
Uporabniški avatar
Plamenka

Me veseli, Muha! Pri meni sta roza in bel zacvetela že zdavnaj, zdaj pa cveti tudi rdeč.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Pri nas imamo dva grma navadnih roza. Vsako leto cvetita za rojstni dan moje drugorojenke, 12.aprila. Tudi letos. Kako se je razveselila bogatega šopa!
V vazi ne drži prav dolgo, pa tudi neki vonj oddaja, tako da ravno za v spalnico ni. Letos sem vazo postavila ven na pokrit balkon, v malo osončen kot. Še zdaj ima nekaj cvetkov._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Plamenka

Mislim, da je Greeny enkrat spraševal, kako srčki semenijo. Letos sem bolj pozorna in sem poslikala:

Vse tri sorte, tudi rdeči srček dela semena:

Tri sadikce srčkov (sklepam, da roza, ker je steblo roza), so se že zasejale, visoke so od 5-10 cm. Upam, da se bosta tudi beli in rdeči in jih bom jeseni lahko delila.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Zanimivo!
Pri mojih še nikoli nisem opazila semen, morda jih sploh niso naredili? Letos bom pozorna, ko bodo v odcvetanju.
Uporabniški avatar
Plamenka

Pri meni je velik del cvetov posušenih in odpadajo, le pri nekaterih se tvorijo semena.
Odgovori