Bučke - rahlo pikantne za zimo

Odgovori
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Mogoče bi bilo, vendar je njena hči omenila, kako mami to reže.

Na kakšen rezalnik si pa ti mislila? Ali kaj takega obstaja? Tisto zelo drobno je zelo elegantnega izgleda. Če je mogoče, bi prosila kako fotko, ker bi potem res hitreje šlo. Multipraktik ne pride v poštev, ker bi zelenjavo zmečkalo.
Sem se pa zdaj spomnila, da bi bila lahko rezine naredila najprej na mesoreznico, potem pa z nožem na tanke dolge rezine, potem pa prečno zrezala.

Delala sem iz dvojne količine, okus mi je uspel v popolnosti. Spremenila sem le dve malenkosti: čilija sem dala le eno žličko, ker moj res izjemno gajsn,; dala pa sem eno žličko curryja in eno žličko kurkume, ker se nisem mogla odločit katero naj dam. Vse ostalo pa res točno po receptu - aja, nektarin nisem lupila._________________Živeti na podeželju je najlepše!
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sem mislila, da imam vse doma, pa ni kurkume in gorčičnih semen Twisted Evil ...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Marija, si le dobila originalni recept. Wink Tudi jaz bom kasneje poskusila to narediti. Rezalnik se mi zdi pa zelo uporabna stvar, mi je zelo odveč rezati na drobno. Embarassed
bobolino

Marija, kje si dobila vložen zelen poper? Sem ravno iz lokalne trgovine, nisem dobila gorčičnih semen in vloženega popra._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

MARIJAV,bi se kar en malo povabila če bi ne bila tako daleč Wink
Moje bučke komaj cvetijo Sad ,
ampak kdor čaka dočaka-pravijo.

Vse pohvale za ozimnico Smile_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
bobolino

Pri meni se že cmari. Sem morala improvizirati, namesto gorčičnih semen gorčica, in namesto vloženega zelenega popra mešani poper.

Notranjka, bi ti posredovala bučke, pa je preveč na splošno napisano, kje si doma!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kakšna gorčična semena so sploh mišljena? Poznam samo gorčico iz celih gorčičnih semen. To sem zadnjič kupila v Leclercu, mislim pa da imajo tako gorčico trenutno tudi v Hoferju. Ali prodajajo tudi gorčična semena brez česarkoli?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Gorčična semena so pakirana v vrečki, zelen poper pa je kozarček od Naturete. Sinoči sem oboje kupila v Celju v Interšparu, manjše trgovine tega povečini nimajo. Kurkumo in Curry pa sem imela doma. Se je v enem kozarčku v hladilniku že poželiralo, smo naredili že degustacijo, vsem zelo všeč, celo hčeri, ki pekočega ni nikoli marala. No, za zeta pa tako ni nikoli prepekoče Twisted Evil
Ja ti delčki iz originala iz Nemčije so veliki kot ta zelen poper, no mogoče malo bolj.
Sicer pa se domači niso nič pritoževali, je krasno ko vse malo zahrusta pod zobmi. S tem receptom bom pa letos zlahka "prodala" bučke._________________Živeti na podeželju je najlepše!
viktorh

Odgovor Napisal/-a viktorh »

Plamenka je napisal/a:
Kakšna gorčična semena so sploh mišljena? Poznam samo gorčico iz celih gorčičnih semen. To sem zadnjič kupila v Leclercu, mislim pa da imajo tako gorčico trenutno tudi v Hoferju. Ali prodajajo tudi gorčična semena brez česarkoli?

Prodaja jih Špar!_________________Viktorh
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Bobolino,hvala
jaz se bom očitno med vas štajerke preselila in pri vsaki malo degustirala Embarassed Embarassed
Drugo leto si zagotovo posadim kakšno bučko ali dve v rastlinjak da bodo prej.
Sem šla prav v gredo preverit,dve bosta kmalu za v omakco,ostalo pa komaj cvetne popke nastavlja Crying or Very sad Smile

Bobolino,sem pa iz Menišije Smile_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Odgovori