Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kresnice - Lampyridae

Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Irena, lepo. Pa vem nekaj več o kresničkah. Tudi mi smo kot otroci občudovali te leteče lučke in jih poskušali ujeti. Danes jih skoraj ne vidim več.
Katere polže pa jedo ličinke - verjetno samo male sive brez hišic?
irenakk

Odgovor Napisal/-a irenakk »

Ne vem, če se lotijo velikih lazarjev, zagotovo pa se lotijo polžev s hišico ...

Foto: Heinz Albers, Wikimedia Commons
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

O, tole je pa zanimivo! Okrog mamine hiše sem sicer letos že videla kresnice (nič luči ponoči, pa drevje, grmovje in redko košena trava, vrt), ampak sem včeraj na ene štirih kvadratnih metrih vrta našla sedem ta velikih rjavo-sivih hišarjev pa enega lepega rumeno-črno črtastega. Očitno še ni ličink, ali pa jih je le malo Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori