Ankin gartlc

Odgovori
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

Nova Anka - belokranjka, kako lepo. Zelo si pridna, vidi se po slikah, da si že veliko vložila v izbor. Veliko užitkov z njimi ti želim._________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
anka

Odgovor Napisal/-a anka »

Pozdravljene, hvala za prijazne besede. Učim se še, a to ni težka šola, z veseljem hodim k pouku :-)

Bobolino, oranžno neznanko (slikana je bila zvečer in je barva preveč oranžna, v resnici je bolj nežna) sem podedovala od tašče. Je močna, robustna vrtnica, s stebli, debelejšimi od palca. Zraste okrog dva metra v višino in zelo diši. Vonja na žalost ne znam opisati - diši po vrtnici :-) Močno pocvita.

Nazadnje urejal/a anka 07 Jun 2016 21:09; skupaj popravljeno 1 krat
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Anka, lepe vrtnice, zares. Ampak meni se je ob vsej tej lepoti najbolj vsedla v srce tistale čudovita domača ograja in skladovnica drv za njo Very Happy .
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Hvala za opis ta oranžne, mislila pa sem na tisto belo, ki bi jo naj tvoja tašča nafehtala od sosede._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Lepo pozdravljena med nami zasvojenci.Vidim,da te je že pošteno potegnilo noter,imaš jih že kar lepo število.Veliko cvetov in užitkov še naprej Laughing ._________________LP
E.
anka

Evo, muha, še enkrat naš gartlc. Mož se je res potrudil, si vzel veliko časa, na mero zrezal les in potem vse zložil. Ves čas je nekaj računal, si mrmral v brado in si oddahnil, ko se je izšlo. Vrt namreč visi (je v bregu), pa še par ovinkov ima.

Bobolino, vrtnica cveti enkrat, zelo diši, spominja me na kolonjsko vodo, ki jo je imela stara mama zaprto v omari, nekaj v zvezi s Kolnom. Ko cveti, jo je videti že od daleč, ker je en sam oblak cvetja. Tašča jo je posadila na rob vrta, pod smreke in videti je, da ji tam ustreza, saj je kljub senci v petnajstih letih zrasla v tri metre visok in širok grm. Bom pri sosedi še enkrat povprašala, ali ve kaj več o njenem izvoru.

Geisha, vrt in vrtnice so mi ob moji sedeči službi v neizmerno veselje, upam, da bo tako še dolgo.
Nazadnje urejal/a anka 07 Jun 2016 21:14; skupaj popravljeno 1 krat
bobolino

Hvala za razlago. V jeseni bi te prosila za potaknjec ali dva._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Anka, pozdravljena lepe vrtnice. enako kot Muhi tudi meni je zelo všeč vaša ograja. zelo lepa in pravšnja za okolje v katerem rastejo tvoje rože. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
anka

Bobolino, seveda. Še čisto vsak potaknjenec te vrtnice je ratal.

Voda, pozdravljena, me veseli, da ti je gartlc všeč. Še enkrat hvala za namig.
bobolino

Hvala, se veselim._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori