Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lestvica Scovillov - pikantnosti

rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Še en namig za umivanje rok.

Če si roke umijete z milom, ne pomaga nič. Capsaicin je topen v apnu. Mokre roke si dobro natrite z apnom in nato umijte. Preiskušeno.
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

rukola je napisal/a:
Še en namig za umivanje rok.

Če si roke umijete z milom, ne pomaga nič. Capsaicin je topen v apnu. Mokre roke si dobro natrite z apnom in nato umijte. Preiskušeno.

Kje se da kupiti to v manjših količinah? Smile
rukola

Ja je kar problem s tem apnom, ker ga moraš drugače kupit 30kg vrečo.

Imam polno kanto starega apna, tako da ni problem če ga kdo rabi. Še prej, ko sem imel male pekoče paprike sem si v plastični posodici od "vitaminskih" tablet naredil pasto iz apna in vode.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

A ni apno preveč agresivno za roke?
Je pa res, da me malo pečejo še en dan po tistem, ko čistim čilije, a zaenkrat se da zdržat.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Nekateri uporabljamo lateks rokavice tako da ni problemov z pekočimi rokami. So lahko dosegljive in poceni._________________LP seba993
rukola

Plamenka je napisal/a:
A ni apno preveč agresivno za roke?

Živo apno je agresivno, gašeno pa ne. No, ne vem, za kakšne nežne ženske rokice bi bilo treba poskusit Cool

Ker mi je bila pekočina male papričice premočna sem jo narezal na drobno in zavrel v malo vode. Nato sem lahko s tem prevretkom natančneje doziral pekočino v mojem krožniku Wink .
In seveda sem si roke umil in ko sem šel čez 4 ure na wc sem se popraskal tam spoda vmes in joj me je grelo še kar nekaj časa Laughing . Zato sem takrat iskal nekaj za umit roke, ker me je resno skrbelo da npr. pozabiš in si čez nekaj ur pomencaš oči Shocked in apno se je dobro obneslo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Rokavce pomagajo. Wink
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Danes sem rezal različne Habanerote in Moruge. Roke so mi dobesedno gorele. Pa sem imel rokavice! Po 2h je bilo počasi v redu. Groza to se mi še ni zgodilo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
rukola

Za občutek sem izdelal Grafični prikaz lestvice:

1 SHU = 1mm, torej en kvadratni centimeter predstavlja 10x10=100 SHU
1m2 = 1.000.000 SHU (skovilov).

V letu 2014 najmočnejši čili Carolina Reaper (HP22BNH7), ima od 1,5-2,2 m2 SHU,
medtem ko ima čili, ki je še za jest (7) 3 dm2(=300 cm2) SHU,
in ima čili z normalno ostrino (4) le 25 cm2.

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zanimiva grafika, Rukola, je zrastla na tvojem zeljniku?

Na 8 in 9 so zamešane barve.

Pri tekstualnem opisu grup sem se pa zamislil nad sabo Razz Wink .

LP_________________mfranc
Odgovori