Vseslovenska Gartlcmanija 2013 v sob. 5.10. Lj-Podgrad

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

živa je napisal/a:
Še nekaj: s člani prejšnjega foruma nismo sprti - še njih povabimo?

Mislim, da so kar vsi, ki so hodili na srečanja, že tukaj ali pa vsaj obveščeni, kje nas lahko najdejo. Če še koga pogrešate, povejte.

Tistih, zaradi katerih smo odšli, pa skorajda ne bi vabili, a ne ? palec dol
arena

Odgovor Napisal/-a arena »

Meni se zdi srečanje na Dolenjskem kar zanimivo. Bom bližje mojim koreninam.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Pozdrav.
Kot pravi Arena: Srečanje na Dolenjskem -ZANIMIVO.
Je pa relacija napran Rovtam X2. Zato ----------x
lp. Vinkoz
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi na Dolenjsko pridemo, če bo tam srečanje. Tradicija se mora seveda nadaljevati. Wink
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Eh, ja, Slovenci smo glede razdalj (z menoj vred, priznam) pošteno razvajeni. 50 km nam je že daljava, kar je čez 100 km je preveč. Američanom bi se zdelo to skoraj na pragu Wink .

Kaj pa lep razgled na dolenjske gričke? Na urejene hiše in vrtičke, na vinograde in zidanice, če se namesto po avtocesti zapeljete po stranskih (in se izgubljate, kot sva se midve s hčerko na poti na prvo Paradajzfešto Embarassed) .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sploh pa, če si, recimo, s Ptuja, imaš na oba konca enako daleč.
Bistvo ni v tem, kako daleč od doma bo srečanje, ampak, kolikšen motiv za udeležbo bo srečanje oz. družba tam. Če seveda ni kakšnih objektivnih razlogov druge vrste za neudeležbo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Časa do srečanja imamo res še dva cela meseca, pa vseeno bi se bilo dobro dogovoriti vsaj za lokacijo.

Za srečanje rabimo primerno lokacijo in organizatorje. Na Dolenjskem to imamo, če želite imeti srečanje kje drugje ni ovir, le organizacijo morajo prevzeti tamkajšnji domačini.

Rabimo:

primeren prostor:
- da nismo moteči, tudi če nas je čez 60 z otroci vred, pa en kup gajbic in vrečk z rastlinami od katerih odpade tudi kakšna kepica zemlje in vejica ali list. Če je kje na samem, tembolje, lahko pa je tudi ob kaki prijazni gostilni.
- da so na voljo sanitarije in tekoča voda
- dovolj klopi in miz
- dovolj parkirnih mest
- da je lokacija dosegljiva z običajnimi avtomobili in dobro označeno usmerjanje (kažipoti, baloni)
- po možnosti nekaj strehe za slučaj dežja, ali pa rezervna lokacija s streho.

Hrana: enolončnica je dobrodošla, ni pa nujna. En dan bomo vsi preživeli tudi s tistim, kar bomo prinesli s seboj na skupno mizo. Prinese pa vsak tisto, kar mu gre najbolje od rok (kruh, pecivo, sirupi, sadje, namazi ... . Organizator poskrbi le za pijačo (sokovi, voda), plastične kozarce in drugo plastično posodo, vreče za smeti ...

Sedaj pa na dan z idejami, predlogi, pripombami.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Ojla, primorke in korošice Very Happy .
primorke vedno jamrate kako je daleč, na koroškem pa še nismo bili. Ker imamo paradajzmanijo na dolenjskem, bi imela jaz to srečanje kje drugje.

Koroška je res kar daleč, pa še avtoceste ni do tja - ampak vseeno. Kot pravi Muha, s predlogi na dan, na katerem koncu Slovenije bi pa letos bili radi Very Happy . Jaz navijam za primorsko.

Irena
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Sem čisto brez idej.
Meni je bilo v Rovtah oz. Smrečju popolnoma v redu.
A ta lovska koča je zasedena konec septembra? če ostane vse tako, kot je bilo prejšnja leta: da poberemo denar, fantje skuhajo golaž ali kaj podobnega, ostali prinesemo, kar spečemo - ne bi bilo v redu?_________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Živa, problem je oddaljenost organizatorjev. Čisto drugače je organizirat v neposredni bližini , kot 100 km stran (ko je obenem nam samim taka daljava preveč samo za obisk), če te obenem doma čaka delo, ki ga planira narava, ne ti in si dvodnevne odsotnosti res ne moreš privoščiti.
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”